Podgorica od petka domaćin Evropskog prvenstva za džudiste do 23 godine

Ognjen
Piše: Ognjen 150 pregleda Dodaj komentar
Foto - EJU.NET

Podgorica će od petka do nedjelje biti domaćin Evropskog prvenstva za džudiste do 23 godine, na kojem će učestvovati 301 takmičar iz 40 država, saopštili su organizatori šampionata. Crnu Goru će predstavljati 18 takmičara, po devet u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji nastupiće Petar Klikovac (do 60), Jusuf Nurković (do 66), Balša Sinanović (do 73), Arso Milić i Novo Raičević (do 81), Lazar Ćupić (do 90), Danilo Pantić i Petar Vlahović (do 100) i Slobodan Vukić (preko 100 kilograma).

Crnu Goru će u ženskoj konkurenciji predstavljati Ivana Nikolić (do 48), Elma Ličina (do 52), Tamara Gardašević (do 57), Ivana Šunjević i Mirijana Milić (do 63), Jovana Peković (do 70), Hana Kriještorac i Kristina Milić (do 78) i Jovana Nikić (preko 78).

Predsjednik Džudo saveza Crne Gore, Dragomir Bečanović kazao je da mu je zadovoljstvo što je Podgorica domaćin tako značajnog tamičenja.

“Svim gostima želim da se prijatno osjećaju u Podgorici. Takmičarima fer i sportsku borbu i da ostvare željene rezultate”, kazao je Bečanović na svečanoj ceremojiji uoči žrijeba.

Predsjednik Evropske džudo federacije, Sergej Solovejčik kazao je da očekuje dobru organizaciju i kvaitetan šampionat.

“Hvala domaćinu na dobrodošlici. Vjerujem da će se svi takmičari i gosti osjećati prijatno u prelijepoj državi. Želim svima uspješan šampionat”, kazao je Solovejčik.

Voljom žrijeba Nikolić (do 48) će u prvom kolu biti slobodna, dok je u drugom očekuje duel sa Portugalkom Žoanom Diogo.

Protivnica Ličine (do 52) biće Austrijanka Liza Deng, Gardašević (do 57) će se sastati sa Turkinjom Buket Merkan, a Šunjević (do 63) sa Svetlanom dakić iz Srbije

U istoj kategoriji Mirijana Milić će se boriti sa Ebom Glas iz Švedske, dok će protivnica Peković (do 70) biće Njemica Liza Dolinger.

Kriještorac (do 78) i Kristina Milić (do 78) biće slobodne u prvom kolu.

U drugom Kriještorac će raditi meč sa Urškom Torkar iz Slovenije, a Milić sa Aleksandrom Gimaletdinovom iz Rusije.

Protivnica Jovane Nikić (preko 78) biće Njemica Rene Liht.

U muškoj konkurenciji Klikovac (do 60) će se boriti sa Ukrajincem Artemom Lesjukom, Nurković (do 66) sa Njemcem Marselom Bizonom, a Sinanović (do 73) sa Azerbejdžancem Muradom Fatijevim.

U kategoriji do 81 kilogram, protivnik Milića biće Španac Hoze Marija Mendiola, Raičević će biti slobodan na startu, dok ga u drugoj rundi čeka Moldavac Dorin Gotonaga.

Protivnik Ćupića (do 90) biće Estonac Kristofer Klen Kaljulaid, dok će se Vlahović (do 100) boriti sa Švajcarcem Otom Imalom.

U istoj kategoriji, Pantić će biti slobodan na startu takmičenja, dok će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela Italijana Davida Pocija i Rumuna LukeKoncaba.

Vukića u kategoriji preko 100 kilograma u prvom kolu čeka Litvanac Ignas Mecajus.

Crnogorski selektor, Georgi Petrov kazao je da
očekuje izuzetno kvalitetan šampionat, ali i da vjeruje da njegovi izabranici mogu ostvariti dobar rezultat.

“Naporno smo trenirali, spremni smo i očekujemo da možemo ostvariti dobar rezultat. Najviše očekujem od Pantića, Tamare Gardašević, Jovane Nikić i Jovane Peković. Vjerujem da se i ostali takmičari mogu predstaviti u najboljem svjetlu”, kazao je Petrov agenciji MINA.

On je istakao da je Pantić glavni adut crnogorske reprezentacije.

“On je nekadašnji juniorski prvak Evrope. Posljednja mu je godina u toj konkurenciji i očekujem od njega dobar rezultat. Na njega je veliki pritisak svi očekuju puno od njega”, kazao je Petrov.

Takmičenje u dvorani Morača počeće sjutra u 11, a finalni program zakazan je za 16 sati.

Predviđeno je da sjutra nastupe takmičarke u kategorijama do 48, 52 i 57, dok će se takmičari nadmetati u kategorijama do 60 i 66 kilograma.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar