Pobjeda u revanšu: Mlađi kadeti savladali Azerbejdžan

Vladan
Piše: Vladan 721 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Mlađa kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je Azerbejdžan u drugom prijateljskom duelu ovih ekipa.

Za razliku od poraza od 1:0 prije dva dana, izabranici Slobodana Draškovića danas u pružili znatno bolju partiju i slavili sa 1:0, iako je pobjeda mogla da bude mnogo ubjedljivija.

– Sasvim drugačija utakmica od prethodne. Ovog puta smo imali pravi pristup igri i to nam se isplatilo. Dobra stvar je što su momci u kratkom vremenskom intervalu reagovali na pravi način i pokazali da mogu da za kratko vrijeme promijene i primijene neke stvari. Dobra stvar je što smo godinu završili pobjedom, istakao je selektor Drašković.

Crna Gora je od samog starta nametnula tempo i pokazala koliko želi pobjedu u ovom meču. Na isteku prvog minuta, Đorđe Pešukić je glavom šutirao pored gola, da bi deset minuta kasnije Luka Bubanja bio izblokiran u dobroj poziciji za šut.

Ipak, Bubanja je bio nepogrješiv u 34. minutu, kada je preciznim udarcem sa desetak metara iskosa završio lijepu akciju svoje ekipe.

U odličnoj šansi našao se i Aleksa Ćetković u 38. minutu, ali je golman gostiju uspio da odbrani njegov udarac sa manje od sedam, osam metara.

I drugo poluvrijeme proteklo je u znaku ,,sokola“. U 49. minutu Ćetković je bio neodlučan u dobroj poziciji za šut, da bi dva minuta nakon toga Bogdan Veljić loptu poslao preko gola atraktivnim udarcem.

Do kraja meča gol Azerbejdžana ugrožavali su još Pešukić, Bubanja i Luka Lečić, ali se rezultat nije mijenjao.

CRNA GORA – AZERBEJDŽAN 1:0

Strijelci
1:0 – Bubanja 34’

Crna Gora: Andrej Krivokapić, Balša Vukotić, Damjan Dakić, Nihad Balić, Đorđe Pešukić, Bogdan Veljić (od 77. Bojan Pavićević), Aleksa Ćetković, Tomo Šoć (od 55. Vedad Turusković), Luka Bubanja (od 77. Balša Medenica), Nemanja Carević (od 55. Nikola Ljuljić), Luka Lečić.

Azerbejdžan: Bajram Nadžafalijev, Rahman Mamadov, Nugaj Rašidov, Vasif Farajov, Ibrahim Ramazanov, Elhan Zejlanabdinadze (od 61. Orudž Mamadov), Nariman Ahundzada (od 61. Amin Karajev), Nidžat Gulijev, Ihtijar Mamijev (od 41. Firadin Abdulajev), Gurban Safarov, Raul Jagubzade (od 41. Agadadaš Saljanski).

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar