Opština Tivat postaje osnivač Košarkaškog kluba “Teodo”

Mirko
Piše: Mirko 241 pregleda Dodaj komentar
Sa sastanka u Opštini Tivat ( Foto: Opština Tivat )

Opština Tivat postaje osnivač Košarkaškog kluba Teodo iz Tivta, na osnovu Odluke o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Tivat i KK Teodo i davanju saglasnosti na zaključivanje Ugovora o prenosu udjela na Opštinu Tivat, koja je usvojena na nedavno održanoj 36. sjednici Skupštine opštine Tivat.

To je saopšteno iz lokalne uprave Tivta koja prenosi i izjavu gradonačelnika dr Siniše Kusovca (DPS) da “Teodo ima rezultate, kontinuitet učešća ne značajnim takmičenjima poput ABA 2 lige, već afirmisane ali i mlade perspektivne igrače, školu košarke koja okuplja stotinak polaznika…”

“Sve ovo su razlozi da Opština Tivat, kao osnivač stane iza “Teoda i bude vjetar u leđa svim budućim tivatskim košarkaškim uspjesima”, rekao je Kusovac na sastanku sa predstavnicima uprave kluba.

Opština Tivat je, kako navode iz gradske uprave, kupovinom zemljišta površine oko 3.800 kvadrata omogućila stvaranje jedinstvenog zemljišnog kompleksa, na kojem će u narednom periodu biti izgrađen Sportski centar “Župa” sa zatvorenim bazenom i košarkaškim terenom koji zadovoljava sve profesionalne standarde.

”Idejni projekat je gotov”, rekao je Kusovac i naglasio da Opština u projekat izgradnje “neće ući sve dok u potpunosti ne bude zatvorena finansijska konstrukcija, što je garancija pravovremene i potpune izgradnje objekta.”

Imajući u vidu jako loše stanje u gradskom budžetu koji već sada funkcuioniše na svakodnevnim manjim ili većim pozajmicama uzetim kod Prve banke, apsolutno je međutim, neizvjesno da će Tivat u dogledno vrijeme biti u stanju da realizuje ideju o gradnji sportskog centra i zatvorenog bazena na Župi.

Taj multimilionski vrijedan projekat je, inače, jedan od prioritetnih u izbornom programu OO DPS Tivta za lokalne izbore u tom gradu 30.avgusta.

“U ime Uprave kluba mogu da kažem, da imamo dva cilja, jedan kratkoročni i jedan dugoročni. Kratkoročni cilj se odnosi na finansijsku stabilizaciju i konsolidaciju kluba, što je ispunjeno prelaskom u opštinsko vlasništvo. U takmičarskom smislu težimo plasmanu u ABA 2 ligu. Dugoročni cilj je vezan za novu dvoranu, i sticanje uslova da Teodo igra u društvu Mornara, Crvene zvezde, Partizana, Cibone…”, kazao je predsjednik Upravnog odbora kluba Ivan Peković.

Božidar Petković, direktor KK Teodo, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se klub našao u vlasništvu Opštine ističuči da su “uprave prolazne, dok će Teodo uvijek ostati gradski klub”. Petković je podsjetio na velike uspjehe kluba, između ostalih i na činjenicu da je Teodo uspio da pobijedi tri bivša evropska prvaka – Bosnu, Partizan i Split (nekadašnju Jugoplastiku).

Sastanku u kabinetu predsjednika Opštine prisustvovali su i igrači kapiten Igor Radonjić, Vjekoslav Vučinović i Vasilije Samardžić.

Oni su, kako navode iz Opštine, obećali maksimalno zalaganje na terenu, braneći boje grada i kluba, ali su i izrazili nadu da će ovakav potez uprave i grada biti motivacija mladim košarkašima koji će raditi u mnogo boljim uslovima.

Sve detalje usvojene Odluke o regulisanju međusobnih odnosa, obrazložila je sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja mr Darka Ognjanović (DPS).

Odlukom je definisano da se sredstva za finansiranje Teodo obezbjeđuju iz budžeta Opštine Tivat.

“Opština Tivat, ovim činom ističe namjeru da ulaže u sport i bude garant daljih uspjeha tivatskih sportista”, podvukli su iz lokalne uprave.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar