Obradović: Čestitam kolegi Aleksandru Džikiću, znam da je imao mnogo kadrovskih problema ove sezone

Partizan je u finalu ABA lige nakon devet godina, savladao je Budućnost Voli u majstorici 101:77.

“Zadovoljni smo, odigrali smo veoma dobru utakmicu. Bili smo agresivni i u odbrani i u napadu, stekli smo prednost koju smo ozbiljno čuvali u nastavku”, rekao je trener “crno-bijelih” Željko Obradović.

“U svakom meču ima dobrih stvari, ali sinoć ih je bilo stvarno dosta. Dobro smo čitali odbranu Budućnosti, imali protok lopte. To smo analizirali nakon duela u Podgorici. Moramo da do finala korigujemo neke stvari i da ovu utakmicu iskoristimo kao pravu pripremu za finale”, istakao je Obradović.

Pohvalio je navijače, čestitao Budućnosti…

“Atmosfera je bila fer i na tribinama i među nama akterima, igračima… Čestitam kolegi Aleksandru Džikiću, znam da je imao mnogo kadrovskih problema ove sezone, da se povrijedio Vili Rid koji je jako bitan…”.

Partizan ima mlad tim koji može samo da napreduje u bliskoj budućnosti.

“Trošimo mnogo vremena na analizi detalja. Neke situacije moramo da prođemo više puta kako bismo znali da reagujemo. Suština košarkaške igre je da čitaš ono što radi protivnik i da shvatiš gdje imaš prednost. Ako to ne shvataš… Na fajnl-foru Evrolige smo vidjeli da je košarka kao šah, moji igrači su mogli dosta toga da nauče”, zaključio je Obradović.

Izvor
CDM

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button