Obilježen Međunarodni dan univerzitetskog sporta

Vladan
Piše: Vladan 860 pregleda Dodaj komentar

Drugu godinu zaredom, Studentski sportski savez Crne Gore će obilježiti Međunarodni dan univerzitetskog sporta, saopšteno je iz SSCG.

Kako se navodi, na inicijativu FISU-a (Federation International Sport University), 20. septembar proglašen za Međunarodni dan univerzitetskog sporta na 196. sjednici UNESCO-a.

„Inicijativu FISU-a podržao je, zajedno sa još 43 Nacionalne studentske sportske asocijacije, i Studentski sportski savez Crne Gore preko Nacionalne komisije za UNESCO. Međunarodni dan univerzitetskog sporta prvi put je obilježen 2016. godine, a očekujemo da će se ovogodišnje izdanje IDUS-a obilježiti u preko 150 zemalja”, navodi se u saopštenju.

Studentski sportski savez Crne Gore će Međunarodni dan univerzitetskog sporta obilježiti u Studentskom sportskom avanturističkom centru Mojan sa dvodnevnim sportskim aktivnostima (hiking, biking, orienting, fly fishing, košarka, fudbal, stoni tenis) i radionicama na teme Sport i rekreacija i Međunarodni dan univerzitetskog sporta koje će biti organizovane za tridesetak studenta, učesnika ovog kampa.

„Ističemo da su Međunarodni dan studentskog sporta čestitali i poslali kratku poruku studentima: Ministar sporta Nikola Janović, predsjednik COK-a Dušan Simonović, Ministar prosvjete Damir Šehović, sportista Biserka Radulović, sportista Marija Vuković, sportista Nikola Gušić i sportista Darko Pesić”, piše u saopštenju SSCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar