Međunarodni dan univerzitetskog sporta, Studentski sportski savez obilježava kroz sportske aktivnosti

Vladan
Piše: Vladan 933 pregleda Dodaj komentar

Na inicijativu FISU-a (Federation International Sport University) 20. septembar proglašen je za Međunarodni dan univerzitetskog sporta na 196. sjednici UNESCO-a.

Inicijativu FISU-a podržao je, zajedno sa još 43 Nacionalne studentske sportske asocijacije, i Studentski sportski savez Crne Gore preko Nacionalne komisije za UNESCO. Međunarodni dan univerzitetskog sporta prvi put je obilježen 2016. godine, a očekujemo da će se ovogodišnje izdanje IDUS-a obilježiti u preko 150 zemalja.

S obzirom na globalno veliki značaj ove manifestacije i na odziv studenata, Studentski sportski savez Crne Gore će i 2018 godine obilježiti 20. septembar, sa obogaćenim programom čiji je cilj da okupi preko 1.000 studentata koji će se aktivno uključiti u obilježavanju Međunarodnog dana univerzitetskog sporta kroz promotivne i sportske aktivnosti.

U periodu od 8. septembra do 2. oktobra  tekuće godine u saradnji sa Ministarsvom sporta, COK-om, Glavnim gradom Podgorica, Opštinskim studentskim sportskim savezom i studentskim sportskim društvima SSSCG će organizovati čitav set aktivnosti kao što su:

       8 septembar – Kajaking za studente  Skadarsko jezero
       9 septembar – Hiking tura i Golf Luštica
       14-17 septembar – studentski kamp Mojan
       24 septembar – UDG Super kup u mini fudbalu – UDG
       24-27 septembar – Studentski turnir u futsalu – Nikšić
       26 septembar – Okrugli sto “Sport kao sredstvo a ne cilj” SKC UCG
       27 septembar – Škola jahanja za studente
       29 – 30 septembar – Studentsko prvenstvo CG u košarci 3×3
       29 septembar – Avanturistički park za studente
       29 septembar – Hiking tura Skadarsko jezero
       2 oktobar – Sportska tribina na Ekonomskom fakultetu

Sve aktivnosti pratiće snažna promotivna kampanja koja se zasniva na kratkim video zapisima u kojima su se Ministar sporta G-din Janović, Predsjednik COK-a G-din Simonović, Rektor UCG G-din Nikolić, Rektor UDG G-din Vukotić, Ministar prosvjete G-din Šehović, sportisti Biserka Radulović, Marija Vuković, Nikola Gušić i Darko Pešić kratko obratili studentima i poslali jasnu poruku o značaju bavljenja sportom i time podržali našu inicijativu.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar