Nurkovića i Gardašević poraženi, sjutra deset naših džudista

Crnogorski džudisti bez pobjede su završili prvi dan nastupa na Evropskom džudo openu u Sofiji.

Na programu su prvog dana bile borbe u lakšim težinskim kategorijama. U kategoriji do 60 kilograma nijesmo imali predstavnika, a u kategoriji do 66 kilograma Jusuf Nurković je bio slobodan u prvom kolu a u drugom je na vazari poražen od srebrnog Mađara Žolta Gorjanaca.

Nikola Gardašević je takođe bio slobodan na startu kategorije do 73 kilograma i nakon dvije kazne njegov rival iz Turske, Murat Bektaš uspio je da realizuje vazari i dobije meč.

U nedjelju će na tatami deset naših džudista. Četvrorica su u kategoriji do 81 kilogram – Arso Milić, Srđan Mrvaljević, Nikola Gušić i Nebojša Gardašević.

Predrag Stanjević i Stefan Vidaković boriće se u kosturu kategorije  do 90 kilograma, a Zvezdan Đukić, Dimitrije Vukotić i Danilo Pantić u kosturu do 100 kilograma.

U kategoriji preko 100 kilograma boriće se Jovan Peković.

Miliću će u 1. kolu rival biti Španac Vilijam Molina Đener, Mrvaljević je slobodan na startu,  Gušić će za rivala imati Poljaka Damijana Stepijena, a Nebojša Gardašević Kipranina Aristosa Mikaela.

Rival Stanjeviću je Ukrajinac Aleksandar Kruk, a Vidaković je slobodan u prvom, a u drugom kolu će mu rival takođe biti iz Ukrajine, Igor Kniš.

Đukiću je rival Bojan Došen iz Srbije, a Vukotiću Turčin Islam Mamaevoglu.

Pantić je nosilac donjeg dijela kostura i u drugom krugu će se boriti sa pobjednikom meča Patrik Mozer (Švajcarska) – Pablo Pedro Gonsales Navaro (Španija).

Peković se na startu superteške bori sa Špancem Irinelom Vasilem Grigoras Čelaruom.

Takmičemnje u Sofiji je za naše džudiste zagrijavanje za Grend Slem u Parizu naredne sedmice, koji je jedno od najvećih takmičenja u džudo sportu.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button