Nebojša i Nikola Gardašević otišli na Evropsko prvenstvo u Pragu

Blokadu u pandemiji koronavirusa probili su i džudisti, pa je u Pragu danas počelo Evropsko seniorsko prvenstvo.

U Čečkoj će na tatami i dvojica crnogorskioh boraca, braća Nebojša i Nikola Gardašević, koji će se u kategoriji do 81 kilogram boriti sjutra. Na šampionatu Starog konteinenta u Pragu učestvovaće 40 zemalja sa 345 takmičara.

Gardaševići će nastupiti u kategoriji do 81 kilogram, a voljom žrijeba obojica su slobodni u prvom kolu. Nikola će u drugom kolu sastati sa predstavnikom Belgije, Matijasom Kaseom, dok će Nebojšin rival biti Mađar Benedek Tot. U kategoriji do 81 kilogram prijavljena su 34 takmičara.

Braća Nikola i Nebojša Gardašević u Pragu su od nedjelje 15. novembra, stigli su da u glavnom gradu Češke od”rade i nekoliko treniunga.

Takmičenje se u Pragu održava pod veoma strogim pravilima za sprječavanje širenja korona virusa. Svi učesnici su obavezni da se četiri puta testiraju na Covid-19, PCR metodom, i to dva puta prije dolaska i dva puta tokom trajanja takmičenja. I pored potpune obustave rada ugostiteljskih objekata u Češkoj, zatvorenih granica, organizatori su uspjeli da organizuju šampionat na principu “balona” – potpuno izolovanog kruga, sa vrlo organičenim kretanjem i strogim procedurama”, kazao je Nebojša.

Nakon ovog Prvenstva, sva džudo takmičenja, odlukom Svjetske džudo Federacije su otkazana do daljnjeg. U Pragu se borbe odvijaju u tri dana, naši reprezentativci su na programu drugog dana.

“Trenirali smo u otežanim uslovima zbog postojeće epidemije, međutim mogu da kažem da smo ispratili cijeli plan i program i da smo u jako dobroj formi. Pod otežanim uslovima pored korone izdvojili bi i odlazak na ovo takmičenje iz razloga što smo morali sami da snosimo troškove za nas i Covid menadžera. Prinuđeni smo da nastupamo bez trenera jer Džudo savez se ogradio po pitanju ovog prvenstva i finansijskog izdatka bilo koje vrste“, kazao je Nebojša.

“Pošto osam mjeseci džudo reprezentativci nijesu imali nijedno takmičenje, brat i ja smo se sami snašli zahvaljujući prijateljima i sponzorima koji su nam velikodušno izašli u susret. Ovo takmičenje je takođe bodovno za Olimpijske igre koje se održavaju naredne godine u Tokiju. Zahvaljujemo se za pomoć i podršku brojnim priajteljiam i sponzorima, a posebna zahvalnost Lazaru Dakoviću generalnom sekretaru Džudo Saveza koji je samoinicijativno obavio operativni dio posla”, kazala su braća Gardašević.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button