Nikola Gardašević: Čast mi je što sam dio reprezentacije

Vladan
Piše: Vladan 636 pregleda Dodaj komentar

 

21-godišnji Nikola Gardašević je sjajno odradio obje borbe na Evropskom prvenstvu i ostavio najbolji utisak od naših takmičara.

Protiv Tomija Masijasa iz Švedske rutinski je iskoristio kaznu protivnika i bez bilo kakve opasnosti da sam zaradi kaznu, mirno priveo borbu kraju.

U drugom meču, protiv dvostrukog evropskog vicešampiona, Nugzarija Tatalašvilija iz Gruzije, Gardašević je ponovo bio sjajan. Poslije dva minuta borbe natjerao je iskusnog protivnika da dobije kaznu, potom su kaznu zaradila obojica, a u posljednjem minutu činilo se da će ponovo biti tako, što bi Nikolu dovelo na prag pobjede. Sudija je, međutim, šido pokazao samo našem borcu, pa je rezultat izjednačen i odlučivao je zlatni poen. Tada je do izražaja došla snaga i iskustvo Gruzijca, koji je borbu riješio vazarijem.

Za odličan utisak koji je ostavio, Gardašević je primao čestitke reprezentativnih kolega, i više nego opravdao povjerenje selektora Huberta Rorauera, koji ga je uvrstio u nacionalni tim iako zbog povrede nije nastupio na Prvenstvu Crne Gore.

Čast mi je što sam dio ove reprezentacije. Ovo je moj debitantski nastup na evropskim prvenstvima i zadovoljan sam, mislim da nisam razočarao. Žao mi je što sam izgubio na zlatni poen u drugom meču u kojem sam imao prednost protiv Tatalašvilija, osvajača medalja sa najvećih takmičenja. Ali, mnogo iskusniji borac iz Gruzije je iskoristio to iskustvo i na kraju dobio borbu”, kazao je Nikola Gardašević.

U drugom kolu Evropskog prvenstva poražen je i Nikola Gušić, od koga je u kategoriji do 73 kilograma ponovo bio bolji Slovenac Rok Drakšić. On ga je savladao i na Evropskom prvenstvu prošle godine u Bakuu. Ovog puta Gušić je pao na ipon, nakon dva minuta i dvije sekunde borbe.

Gušić je u svom prvom meču iponom savladao Andreasa Krasasa sa Kipra. Gušić je vodio na vazari poslije nešto više od minuta borbe, ali se time nije zadovoljio već je ubrzo završio meč.

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar