Nenad Dulović: Zadovoljan sam nastupom, ali sam očekivao zlato

Vladan
Piše: Vladan 738 pregleda Dodaj komentar

Crnogorski karate nastavlja da bilježi izuzetne rezultate na najvećim takmičenjima, a predstavnici karate kluba Omladinac da pišu lijepe stranice istorije predstavljajući našu zemlju.

Evropsko prvenstvo u Alborgu donijelo je dva odličja. Nenad Dulović bio je bronzani u konkurenciji mlađih seniora.

“Zadovoljan sam nastupom, ali sam očekivao zlatnu medalju pošto mi je ovo zadnja godina u konkurenciji mlađih seniora. Desilo se što se desilo, nije stiglo zlato sada, ali nadam se da će doći na Evropsko seniorsko prvenstvo.” kazao je Dulović.

I druga medalja osvojena je u borbama. Milena Jovanović je stigla do finala I srebrom u konkurenciji juniorki je potvrdila vrhunski potencijal.

“Ovo mi je drugo veliko takmičenje u juniorskoj konkurenciji i drago mi je što sam jako krenula. Odličan je početak godine za mene i nastaviću da treniram još jače.” istakla je Jovanović.

Pred našim karatistima I karatistkinjama u seniorskoj konkurenciji je godina velikih izazova. Nastavlja se borba za plasman na Evropske I olimpijske igre, te puno nastupa na turnirima Premijer lige koji se boduju za ta takmičenja.

“Pred našim seniorima je borba za olimpijske bodove i uz razvoj mlađih takmičara, primarni je cilj plasman na Olimpijske i Evropske igre. Trenutno imamo četvoro karatista među 20 najboljih na WKF listama što nam daje za pravo da se nadamo.”, kaže predsjendik saveza Ivan Krstajić.

Naši seniori će već u martu nastupati na Evropskom prvenstvu, a tokom ljeta najbolji će nastupati na Evropskim igrama u Minsku.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar