Živim za dan kad ću biti na najvišem postolju i svi ustati u čast naše himne

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 695 pregleda Dodaj komentar
Foto: Pobjeda/Mara Babović

Karatista Nenad Dulović dobio je danas u Vili Gorica priznanje za najuspješnijeg sportistu Crne Gore u 2023. godini.

Član Omladinca je na Svjetskom prvenstvom u Budimpešti osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 67 kilograma i ostvario najveći rezultat našeg karatea od obnove nezavisnosti.

U godini ina izmaku bio je i šampion Balkana na prvenstvu u Tirani. Dulović je treći predstavnik karatea koji je proglašen za najuspješnijeg sportistu Crne Gore, nakon Marine Raković 2016. i Marija Hodžića 2019. godine.

– Velika mi je čast što je od danas moje ime upisano u istoriju crnogorskog karatea i sporta, među velika imena, što je bio moj dječački san. Zahvalan sam Crnogorskom olimpijskom komitetu, predsjedniku Dušanu Simonoviću i Upravnom odbor, što su izabrali mene i moj rezultat vrednovali na najljepši mogući način. Ovo je velika godina za mene, kao i za moje kolege iz karate sporta, jer je većina njih u svojim gradovima proglašena za najbolje u 2023. Zahvalan sam što Crna Gora vidi karate kao lijep i uspješan sport i što vrednuje naše rezultate. To nas čini većim ljidma i sportistima i daje veće samopouzdanje za dalji rad – rekao je Dulović nakon što mu je predsjednik COK-a Dušan Simonović uručio priznanje.

Dulović je istakao da duguje zahvalnost porodici i prijateljima, svom matičnom karate klubu Omladinac, treneru Žarku Rakoviću, selektoru Almiru Cecunjaninu, te Karate savezu i njegovom predsjedniku Predragu Perkoviću.

– Ova godina me podstakla da pravim još bolje rezultate, da ne odustanem sada kad sam došao do ovog nivoa. Truduću se da budem još bolji. Želim da cijela crnogorska javnost čuje – dan kad se budem popeo na najviše postolje, kad se bude vijorila crnogorska zastava i čula naša himna, kad svi ustanu u čast toga i kad Crna Gora bude ponosna na mene, to je dan za koji živim i za koji se borim srcem, dušom i tijelom – poručio je Nenad Dulović.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar