Nenad Dulović i Biserka Radulović bez olimpijske vize

Vladan
Piše: Vladan 352 pregleda Dodaj komentar
Foto: Karate Klub Omladinac

Crnogorski karatisti, Nenad Dulović u borbama i Biserka Radulović u katama, nijesu uspjeli da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju.

Dulović je na završnom kvalifikacionom turniru u Parizu, u kategiriji do 67 kilograma, zaustavljen u trećem kolu. Član Omladinca je bio slobodan na startu takmičenja, u drugom kolu pobijedio je Fredrika Abubakara iz Kenije 4:2, dok je u trećem izgubio od Rusa Jevgernija Plahutina 4:3. Ruski borac nije uspio da se domogne finala, poražen je u polufinalnom duelu od Eraja Samdana iz Turske 2:0, čime je Duloviću zatvorio vrata repesaža.

Dulović je u meču protiv Plahutina od početka bio u vođstvu, vodio je 1:0 i 3:1, a odlučujući poene ruski borac zabilježio je u posljednjih pet sekundi.

Radulović je, sa katom Gojušiho dai, takmičenje završila u prvom krugu. Članica Budućnosti je bila petoplasirana sa 22,8 bodova u grupi od 11 takmičarki, a prve četiri izborile su prolaz, pa za našu takmičarku ostaje veliki žal.

Za olimpijsku vizu na turniru u Parizu borilo se 49 takmičarki u katama i 68 karatista u kategoriji do 67 kilograma.

Sjutra će na tatami Mario Hodžić u kategoriji do 75 kilograma, koji je slobodan u prvom kolu, dok u drugom čeka boljeg iz duela Meksikanca Huliana Karlosa Viljareala i Danca Jonasa Frisa-Pedersena.

U nedjelju će se za olimpijsku vizu boriti NIkola Malović (preko 75) i Marina Raković (preko 61 kilogram).

Plasman na Olimpijske igre izboriće osvajači medalja po kategorijama.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar