Mujović: Crna Gora ima košarkašku budućnost

Ognjen
Piše: Ognjen 260 pregleda Dodaj komentar
Foto: Fiba

Bez kapitenke Jelene Dubljević, bez povrijeđene Kristine Raković, u podmlađenom sastavu i sa selektorkom koja je tek na početku svoje trenerske karijere malo ko je našim košarkašicama davao bilo kakve šanse na Eurobasketu. Još manje nakon dva poraza na startu u Rigi.

Ali onda su dame Jelene Škerović pokazale karakter i šampionski DNK i u direktnom duelu za život na šampionatu preskočile Češku i, činilo se, nepremostivih “plus 12”.

Završnica Eurobasketa u Beogradu izmakla im je za još jedan trijumf, ali bez obzira i na to 12. mjesto kada se znaju sve okolnosti uspjeh je košarkašica Crna Gore. Prije svega, ako se podsjetimo da su “crvene” prije dvije godine u mnogo jačem sastavu i sa selektorom svjetskog imena (Roberto Injigez) bile posljednjeplasirane.

“Da, saglasna sam za nas je ovo veliki uspeh”, nema dilemu u razgovoru za Dnevne novine Božica Mujović, možda i naša najbolja košarkašica na ovogodišnjem Eurobasketu. “Na svim rang listama bile smo rangirane na posljednjem mjestu, a dokazale smo da možemo da igramo i da iznenadimo”.

Naše dame tako su najavile da će i na nekim narednim velikim takmičenjima imati šta da pokažu…

“Crna Gora ima košarkašku budućnost. Pokazale smo to i sada u Rigi… Sada je sve na nama”, jasan je bek Crne Gore.

U svim mečevima u određenim periodima naše dame su pokazale koliko znaju, ali pravi potencijal isplivao je u velikom trijumfu nad Češkom.

“Proradio je inat kod nas u tom meču, sigurna sam u to. Baš kao i želja za pobedom da dokažemo zbog čega smo ovdje došle”, istakla je Mujovićeva.

Odjeknula je pobjeda na Čehinjama kroz košarkaške krugove, ali i sada već čuvene finte i driblinzi Božice Mujović, koji su postali atrakcije i na društvenim mrežama. A šta kaže naša dama o svojoj igri u Rigi?

“Ne mogu reći da nisam zadovoljna, ali ni da sam zadovoljna. Dala sam svoj trenutni maksimum, a opet sam imala i dosta određenih grešaka koje ne bi trebale da mi se dešavaju. Ali šta je tu je ponosna sam na svoj tim, to je najvažnije”, nema dilemu Božica.

Eurobasket ulazi u samu završnicu ko će na kraju stići do krune Starog kontinenta?

“Mislim da su Francuska i Španija favoriti i da bi mogle da idu do kraja”, zaključila je Božica Mujović.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar