Božica Mujović karijeru nastavlja u Izraelu

Ognjen
Piše: Ognjen 135 pregleda Dodaj komentar
Foto: Fiba

Crnogorska košarkašica Božica Mujović nastavlja karijeru u Elicur Ramli iz Izraela. Plejmejkerka crnogorske reprezentacije, koja je minule sezone nastupala za Ekstramaduru u Španiji je od prekida sezone u martu, tokom prvog talasa pandemije koronavirusa, bila bez ugovora. Ipak, tim koji igra Evrokup postigao je dogovor sa mladom Bjelopoljkom, za koju će Elicur Ramla biti treći evropski izazov nakon Visle iz Poljske, te španske Ekstramadure…

Zadovoljna sam nakon potpisanja ugovora i drago mi je da ću biti u ekipi, koja ima velike ambicije, a koja takođe igra i Evrokup – kazala je Mujović, koja je u dresu Ekstramadure na 21 utakmici imala prosjek 8,7 poena i 3,9 skokova.

Iako je propustila početak sezone Mujović je uvjerena da će se brzo uklopiti u novu sredinu, a napominje da je svjesno čekala pravu ponudu i da je zbog toga Elicur Ramla pravi potez.

-Ponude koje su stizale prije ove nijesu me u potpunosti zainteresovale. Nijesam željela da ulazim u nešto čemu ne bih mogla da pristupim na pravi način i što ne bi ispunilo moja očekivanja, samo zbog toga što je sezona počela. Strpljivo sam čekala i baš zato mislim da je ovo pravi potez -dodala je Mujović.

Elicur Ramla igraće Evrokup, a izraelski tim je u grupi B zajedno sa Miškolcem, Umeom i turskom ekipom Orman.

-Činjenica da igraju Evrokup sigurno da je uticala na moju odluku. Ramla ima visoke ciljeve, a nakon sezone u Španiji, prijaće mi povratak u Evrokupu. Pratila sam neke njihove utakmice, sviđa mi se način njihove igra i mislim da ću moći da se uklopim i ispunim očekivanja – podvukla je Mujović.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar