MOK i Fajzer dogovorili donaciju vakcina za učesnike Olimpijskih igara

Ognjen
Piše: Ognjen 269 pregleda Dodaj komentar
Foto: Tokyo 2020/Shugo Takemi

Međunarodni olimpijski komitet danas je objavio informaciju da je potpisan Memorandum o razumjevanju sa kompanijom Fajzer/Biontek u vezi sa donacijom vakcina za zaštitu od virusa KOVID-19, kojima će se imunizovati učesnici Olimpijskih igara širom svijeta.

Nacionalni olimpijski komiteti će, kako se navodi u saopštenju, u saradnji sa Vladama svojih zemalja raditi na distribuciji dostupnih vakcina i određivati prioritete za proces imunizacije.

U saopštenju se navodi da Međunarodni olimpijski komitet snažno podržava sve nacionalne olimpijske komitete koji sprovode procese imunizacije od kako su vakcine postale dostupne za široku upotrebu.

Napominje se da je da vakcinacija jako bitna u procesu zaštite svih sportista i članova delegacija koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i zbog zaštite lokalnog stanovništva u Japanu.

-Donacija vakcina će biti veliki doprinos u našim naporima da ovoga ljeta u Tokiju održimo bezbjedne i sigurne Olimpijske igre za sve učesnike. Pozivamo sve sportiste i članove delegacija koji će biti u Tokiju da prime vakcinu i tako nam pomognu da stvorimo sigurno okruženje za sve. Primanjem vakcine sportisti, kao najveći ambasadori zdravog načina života, šalju jaku poruku da vakcinisanje nije samo pitanje ličnog zdravlja, već i brige za zajednicu i sve ljude oko nas – rekao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah i zahvalio kompaniji Fajzer/Biontek na donaciji vakcina.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar