Mlada reprezentacija prvi put na okupu pod vođstvom novog trenera

Rajko
Piše: Rajko 567 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

I Miodrag Vukotić je okupio četu mlada reprezentacija Crne Gore je odradila prvi trening pred prijateljske utakmice sa kombinovanim timom Panatinaikosa i mladom selekcijom Grčke u Atini.

Popularni Miki će na mjestu selektora debitovati 22. marta protiv “zelenih”, dok “sokoliće” četiri dana kasnije čeka okršaj sa “helenima”.

A igrač koji se nameće kao vođa nove generacije posebno u nedostatku povrijeđenih Lazara Carevića i Ognjena Stijepovića jeste Ilija Vukotić.

“Prvi put smo se okupili pod vođstvom novog selektora, probaćemo da kroz naredne dvije utakmice damo svoj maksimum i da usvojimo nešto novo od selektora”, rekao je član U23 i B tima Benfike.

Utakmice u Atini će biti sjajna provjera u sklopu priprema za kvalifikacije za EP 2021. godine (startuju 10. juna 2019, završavaju se 13. oktobra 2020) u Sloveniji i Mađarskoj. “Sokolići” su u grupi sa Španijom, Izraelom, Makedonijom, Kazahstanom i Farskim Ostrvima, a na završni turnir će se plasirati samo prvoplasirana selekcija. Dvije najbolje drugoplasirane selekcije iz devet grupa će igrati baraž…

“Imali smo sastanak prije treninga i dogovorili se da se posvetimo maksimalno i da u predstojećim kvalifikacijama pokušamo da se prvi put u istoriji plasiramo na EP”, jasan je 20-godišnji Vukotić, koji je dodao…

“Znamo da neće biti lako, Španija je velesila, ali ćemo u svaki duel ući sa željom da pobijedimo”.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar