Miodrag Vukotić: Moj tim ima kvalitet, vjerujem u bolje dane

Vladan
Piše: Vladan 895 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Mlada selekcija Crne Gore odigraće sjutra prijateljski meč sa Poljskom, čime će zaključiti nastupe za 2019. godinu.

Ekipa Miodraga Vukotića na ,,DG areni“ dočekuje reprezentaciju koja je godinama u vrhu evropskog fudbala u ovoj uzrasnoj kategoriji, ali to ne mijenja ništa u pristupu utakmici.

Dok sam ja selektor, uvijek ćemo ići na pobjedu, bez obzira je li riječ o prijateljskim ili takmičarskim utakmicama. Nema odustajanja. U kvalifikacijama imamo još četiri utakmice u grupi i probaćemo da se uključimo u borbu za drugu poziciju koja nudi baraž za Evropsko prvenstvo. Sa druge strane, imali smo million problema. Povrede su nas sputale, mnogo nam fali golman Carević, tu su i drugi igrači koji bi bili sa nama da su zdravi, ali nijesam neko ko traži alibi. Siguran sam da bi sve bilo drugačije da nijesmo izgubili na startu od Kazahstana od kojeg smo bili bolji. To više ne možemo da vratimo, ali možemo iz svega ovoga da naučimo i to znanje iskoristimo za ono što slijedi, kazao je selektor Vukotić na današnjoj pres konferenciji.

Na redu je duel sa Poljskom, jakim protivnikom koji nije slučajno izabran.

– Razmišljali smo o soluciji da možemo biti drugi u grupi. Zbog toga smo tražili da prijateljski meč odigramo protiv neke od jakih selekcija, da se izmjerimo i vidimo mogućnosti protiv takvih ekipa. Poljska sigurno pripada grupi reprezentacija. Oni su u grupi sa Srbijom, takođe kvalitetnom ekipom, koju su pobijedili prije nekoliko dana. Bez obzira na sve, maksimalno ćemo prići ovoj utakmici. Kao da je kvalifikaciona. Uradićemo sve da se pokažemo u pozitivnom svijetlu. Šansu će dobiti svi igrači. Svi igramo za pobjedu, a tako se priprema i protivnik, pravi skauting za nas. Stojim pri tome da ovaj tim ima kvalitet. Trenutno ne pruža to što može, ali vjerujem u bolje dane – dodao je Vukotić.

Iza ,,sokola“ je teško gostovanje Izraelu, sa kojeg su se vratili sa remijem.

– Nijesmo imali adekvatnu pripremu zbog svega što se dešavalo tamo, ali i pored toga smo djelovali dosta dobro, pogotovo u drugom poluvremenu. Mogli smo da izgubimo, ali i da dobijemo meč. Završeno je 0:0. Ostaje žal za stopostotnim šansama Vukotića i Miličkovića. Pogodili smo sa alternativama. Momci su pokazali pravi pristup. Ne mogu ništa da im zamjerim. Generalno dobro rade kada dođu za reprezentaciju, ali je problem njihov status u klubovima, mala minutaža, objasnio je Vukotić.

I ofanzivac Balša Sekulić vjeruje u dobro izdanje i pozitivan epilog protiv Poljske.

– Ostaje žal što nijesmo pobijedili kvalifikacioni meč protiv Izraela, jer smo to zaslužili. Nijesmo iskoristili najbolju šansu na utakmici i ostalo je 0:0. Ali, imamo još četiri utakmice, zašto ne bismo pobijedili svaku. Borićemo se dok god postoji nada da budemo drugi u grupi. Sada se okrećemo testu protiv Poljske. To je posljednja utakmica u godini. Igramo kući, idemo na pobjedu. Mnogo bi značila u ovom trenutku. Jeste prijateljski meč, ali pristupićemo kao da je takmičarski. Svi želimo da pružimo najbolje od sebe, rekao je Sekulić.

Sjutrašnji meč na ,,DG areni“ počinje u 15 časova, a glavni arbitar meča je Milovan Milačić. Asistiraće mu Danijel Dević i Srđan Jovanović, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Mileta Šćepanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar