Mijović se oprostio od “plavih”: Budućnost je posebnost i emocija, zauvijek

Vladan
Piše: Vladan 494 pregleda Dodaj komentar
Foto: KK Budućnost Voli

Sada već bivši trener Budućnosti Voli Petar Mijović, emotivnom porukom oprostio se od kluba, nakon što je kasno sinoć prihvaćena njegova ostavka od Upravnog odbora Podgoričana.

Mladi stručnjak je u tri navrata bio šef stručnog štaba jednog od simbola crnogorskog sporta. Na odlazak se odlučio poslije poraza od Arisa u Evrokupu, pred svojim navijačima u “Morači”.

“Biti trener Budućnosti posebna je čast, privilegija i obaveza. Sjesti na klupu na kojoj su prije vas bila velika imena jugoslovenske košarke poseban je izazov i odgovornost. Stati ispred rijeke navijača koji Budućnost doživljavaju svojom je najposebniji momenat u životu jednog trenera. U više navrata, različitih momenata , čak tri puta vraćao sam se na tu klupu. I onda kad nam je korona uzela mogućnost da kao drugoplasirani u regularnom dijelu igramo za titulu, i onda kada je trebalo stati iza minus 40 u proslogodišnjem polufinalu, i sada kad nakon sjajnog starta u ABA ligi treba napraviti reakciju i u Evrokupu naći tu jednu pobjedu na strani”, napisao je Mijović na Fejsbuku.

Svaki momenat na klupi Podgoričana za njega je imao važnost.

“Posebni su trenuci nakon pobjeda, posebne su i tuge nakon poraza. I pozitivni momenti i sve tuge nakon poraza dolazile su iz istog osjećaja i motivacije: ne razočarati ljude koji vole Budućnost. Da bi pozitivni momenti bili duži, a tuge kraće važno je bilo imati ljude oko sebe. Ja sam ih imao i beskrajno im vjerovao. Sa Gašom , Slavkom , Markom , Suadom , Vladom , Lukom , Musom, Peđom, Giletom, Lukom N , Bojketom, doktorima, bi svaki trener pozelio borbe za ”litar krvi”. Veliko hvala čovjeku koji mi je vjerovao i kad mnogi nisu, predsjedniku kluba Draganu Bokanu. Beskrajno hvala i poštovanje navijačima. Ni Burg, ni Ankara ni Kluž im nisu bili daleko. Hvala igračima jer su me činili i boljim trenerom i boljim čovjekom. KK BUDUĆNOST, posebnost i emocija, zauvijek…”, zaključio je Petar Mijović.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: cdm.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar