Matijašević: Momci su izuzetno motivisani

Redakcija
Piše: Redakcija 76 pregleda Dodaj komentar

nikola matijasevic 2Imao je peripetija na aerodromu u Parizu, na putu za Beograd, ali je na Kopaonik stigao u nedjelju, kao što je bilo i planirano, istina tek popodne.

 

Novi selektor crnogorskih odbojkaša Nikola Matijašević, koji je u petak na kormilu zamijenio Ivana Joksimovića (nakon sporazumnog razlaza sa OSCG), juče je u Brzeću, gdje se ekipa nalazi od subote, odradio i prve treninge. Prvi je bila u teretani, drugi u dvorani, jer vremena da starta kvalifikacija nema mnogo…

“Koliko sam mogao da razumijem nakon razgovora sa pomoćnikom Ćorlukom, ekipa je u dosta dobrom stanju. Malo problema sa tabanom ima Aleksandar Milivojević, ali je trenirao, osjeća se bolje. Nije sto posto spreman, ali gledamo da ga ne opteretimo mnogo, već da ga sačuvamo za turnir. Drugo, Marko Vujović je imao neke probleme sa stomakom, imao je mučninu, i preskočio je jutarnji trening u teretani”, raportira iz Brzeća selektor Matijašević.

 

Na prvi pogled, kako kaže, “ekipa je jako motivisana”.

 

“Imam utisak da su momci dosta dobro prihvatili ovu promjenu selektora, koja je, sigurno, sve iznenadila”, dodaje Matijašević.

 

S obzirom da je stigao tek nekoliko dana prije početka kvalifikacionog turnira u Skoplju, gdje će se “crveni” u konkurenciji Makedonije, Ukrajine i Albanije boriti za jedno od prva dva mjesta koja vode dalje u kvalifikacije, novi selektor ističe da je plan do petka vrlo jednostavan, što je i igračima predočio na jučerašnjim sastancima prije treninga.

 

nikola matijasevic“Mislim da ne bi bilo dobro ni adekvatno da bude nekih velikih promjena i odstupanja od plana do mečeva u Skoplju. Jer, jako je kratko vrijeme za promjene, koji će kasnije sigurno biti. Nema velikih novosti, osim da smo svi zajedno potvrdili odlučnost da napravimo što bolji rezultat. Imam utisak da su igrači dosta skoncentrisani i dosta složni da naprave dobar rezultat u Skoplju, a to je prvo ili drugo mjesto. Gledaćemo do petka da što bolje pripremimo te mečeve. Istina još uvijek nemamo video materijal, ali se nadam da ćemo za dan-dva dobiti nešto da možemo da počnemo konkretno da pripremamo meč protiv Ukrajine”, zaključio je Matijašević.

 

Selektor je najavio da će danas, nakon popodnevnog treninga, odrediti 12 igrača za turnir u Skoplju. S obzirom na to da ih ima 13 u konkurenciji (14. je Božidar Ćuk, koji nema pravo nastupa, jer još nije dobio crnogorski pasoš), otpašće jedan, a to će biti jedan od trojice korektora (Ćulafić, Minić, Simović) ili četvorice srednjih blokera (Šuljagić, Marković, Gojko Ćuk, Ječmenica). Sigurni su tehničari Dabović i Vujović, primači Milivojević, Bojić i Radunović, te libero Rašović.

 

Crna Gora prvi meč u kvalifikacijama igra u petak, protiv Ukrajine (15.30 časova).

 

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar