Imaju za čim da žale odbojkaši: Crna Gora izgubila na startu Evropskog prvenstva

Vladan
Piše: Vladan 268 pregleda Dodaj komentar
Foto: cev.eu

Imaju za čim da žale odbojkaši Crne Gore poslije prvog meča na Evropskom prvenstvu – naša reprezentacija je izgubila od Bugarske sa 3:0 (25:22, 25:17, 27:25), ali u dva seta, prvom i trećem, rezultat je uz malo sreće mogao da pređe na našu stranu…

Znali su naši igrači i stručni štab da je Bugarska veliki favorit, pa poraz ne mijenja ništa ni u očekivanjima ni u raspoloženju uoči narednih borbi u Ostravi. Čini se da je šansu za bolji rezultat Crna Gora propustila u finišu prvog seta, jer da je tada preokrenula rezultat, a imala je priliku, možda bi stvari na kraju ispale drugačije. I u trećem je bila šansa da se “otkine” set, imali smo i kontru da ga prelomimo u svoju korist, ali Bugari su iskoristili svaku našu grešku.

Bugari su na startu poveli 4:1, a selektor Bašić zatražio tajm-aut. Isplatilo se, Crna Gora je izjednačila na 7:7, imala i kontru za vođstvo. Uzvratili su, međutim, Bugari sa tri poena, ali naš kapiten Vojin Ćaćić nije dao da se odlijepe. Kada su opet poveli sa tri razlike (12:9), Bašić je opet zatražio tajm-aut, a zatim Marko Vukašinović probio trojni blok, pa blokirao za 12:11. Prvi put Bugarska je imala pet poena prednosti na 18:13, ali su naši momci uzeli tri poena zaredom, a zatim sa dva fenomenalna prolaza Vukašinovića smanjili na 22:21. Bugari su zatražili drugi tajm-aut, naši imali kontru i pogriješili. Prvi set je izgubljen.

U drugom je Bugarska povela sa 3:0, pa 7:2, tako da neizvjesnosti praktično i nije bilo, a jedino što su naši igrači uspjeli bilo je da u jednom trenutku smanje prednost protivnika na četiri poena. U igri našeg tima mogu se istaći jedino dva uzastopna asa Vojina Ćaćića.

As Ćaćića konačno je Crnoj Gori donio vođstvo – bilo je 6:5 u trećem setu, pa je selektor Bugarske, Italijan Silvano Prandi tražio predah za svoje igrače. Fenomenalna razmjena i smeč Vukašinovića donijeli su dva razlike Crnoj Gori (9:7), ali dvije greške našeg tima na smeču omogućile su Bugarima da preokrenu rezultat i natjerale Bašića da zatraži tajm-aut. Pri rezultatu 11:9 za Bugarsku, Miloš Ćulafić je zamijenio Aleksandra Minića na poziciji korektora. Naši su preokrenuli na 12:11, pa poveli 14:12. Bugari su opet vezali tri poena, a pri rezultatu 16:15 za njih, Bašić je ponovo posegao za odmorom. Sjajna odbrana i mudro “kuvanje” Ćulafića donijeli su našem timu vođstvo od 20:18, ali tada smo nesporazumom ispustili kontru i možda veliku priliku da prelomimo set. Pri rezultatu 22:22 na EP je prvi put zaigrao Milutin Pavićević, koji je ušao da pojača blok. Upravo blokom Ćaćića Crna Gora je imala prvu set loptu (24:23), a smečom Ćulafića i drugu. Nažalost, nismo ih iskoristili, a Bugari jesu njihovi prvu meč loptu – 27:25.

Crna Gora – Bugarska 0:3 (22:25, 17:25, 25:27)

Ostrava – “Ostravar arena”. Gledalaca: 650. Sudije: Rikardo Fereira (Portugal), Epaminondas Gerotodoros (Grčka).

Crna GoraMinić 5, Babić, Zvicer, Strugar, Ćaćić 21, Lakčević (libero), Ćinćur, Milić 3, Vukašinović 14, Ječmenica 2, Ćulafić 4, Peruničić, Pavićević, Dubak.

Bugarska: Černokožev, Čavdarov, Kolev, Atanasov 16, Gocev 3, Stankov, Skrimov 12, Seganov 3, Grozdanov 11, Asparuhov, Ljuckanov, V. Ivanov (libero), Sokolov 14, M. Ivanov (libero).

This slideshow requires JavaScript.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar