Konatar: Ovaj tim je željan dokazivanja

sport
Piše: sport 751 pregleda Dodaj komentar
Vaterpolo

vaterpoloZavjesa na preliminarni dio Svjetske lige, takmičenja koje su crnogorski vaterpolisti do sada odradili bez greške, spušta se večeras.

Nakon pet pobjeda, „ajkulama” je za kraj ostao najlakši zadatak – okršaj u Herceg Novom sa Turskom, najslabijom ekipom ove sezone u Svjetskoj ligi (jedina nema ni bod).

Selektor naše reprezentacije Ranko Perović je odlučio da večeras (početak u 18 časova) šansu pruži i jednom debitantu – Marku Konataru, 16-godišnjaku koji će tako postati najmlađi član nacionalnog tima od njegovog postojanja.

“Iskreno, osjećam tremu, jer me je pomalo iznenadio poziv u reprezentaciju. Imam 16 godina i nisam očekivao da budem tu, zato bih se zahvalio selektoru Peroviću, kao i svim trenerima kroz mlađe kategorije i prvi tim Budve kod kojih sam napredovao. Čast mi je što sam reprezentativac, sada moram da se dokazujem i da opravdam povjerenje koje mi je ukazano”, rekao je Konatar i pohvalio atmosferu u ekipi.

“Odlično sam se uklopio, pokušavam da kroz treninge u reprezentaciji naučim neke stvari. I saigrači mi savjetima pomažu jer su mnogo iskusniji. Mlad sam igrač, mnogo je posla ispred mene i željan sam dokazivanja”.

Kao i svakom vrhunskom sportisti, ni Konataru ne nedostaje samopouzdanja i ambicija za budućnost.

“Vjerujem u sebe, moja obaveza je da radim najbolje što mogu i da se na taj način namećem selektoru. Ko zna, možda budem pravi do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru”, poentirao je mladi bek Budve.

Podmlađena Crna Gora je do sada po dva puta srušila Hrvatsku i Grčku, jednom Tursku…

“Gledao sam praktično sve mečeve i bio oduševljen načinom na koji smo slavili, na primjer, protiv Hrvatske u oba susreta. Tim je podmlađen za ovo takmičenje, ali su svi igrači imali motiv više da se dokažu u reprezentaciji i to je donijelo rezultat”.

A večeras „ajkule” žele da zaokruže veliki nastup u preliminarnom dijelu takmičenja.

“Ne sumnjam da ćemo pobijediti Tursku i na pravi način proslaviti plasman na finalni turnir”, zaključio je Konatar.

U drugom meču u grupi, koji takođe nema rezultatskog značaja, u Rijeci će se sastati Hrvatska i Grčka.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar