Jelena Škerović: Što prije zaboraviti Francusku, protiv Češke odluka

Vladan
Piše: Vladan 742 pregleda Dodaj komentar
Foto: Fiba

Duel protiv Francuske mora se što prije zaboraviti, smatra naša reprezentativka Dragana Živković.

Crnogorske košarkašice ubjedljivo su izgubile drugi meč na Eurobasketu, a sada ih čeka Češka u meču koji će odlučivati putnika u osminu finala.

Pred našim djevojkama je baš težak posao.

“Mi moramo što prije da izbrišemo ovaj meč jer nam je protiv Češke odlučujuća utakmica, tako da se moramo dobro pripremiti. Sjutra je slobodan dan, moramo ga iskoristiti. Dobro se odmoriti i odraditi taj jedan trening da se pripremimo. Imamo vremena da razmislimo o svemu, pa onda da pružimo maksimum, da se borimo do kraja i ostavimo srce na terenu”, poručila je Dragana Živković.

Selektorka Jelena Škerović poručuje da se u posljednji meč mora ući sa stavom da se želi pobjeda.

“Mislim da koliko god Francuska bila kvalitetna, da je 30 poena prevelika razlika. Vjerujem da su naše košarkašice dale maksimum koji mogu trenutno i pokušavamo da se zajedno izborimo da zaboravimo ovaj duel i da se koncentrišemo na ono što nam predstoji protiv Češke. Moramo u tom meču pokušavati da napadamo preko centara, jer je to naša prva opcija u napadu. Uz to bekovi moraju biti efikasniji, djevojke to znaju i vjerujem da ćemo uspjeti sve da posložimo za posljednji duel u grupi. Moramo da uđemo u meč sa željom da pobijedimo, jer drugačije se ne može to ostvariti”, istakla je Škerović.

Francuska je rano stvorila veliku prednost, pa je Škerović dala prostora i mlađim košarkašicama, da igraju protiv ekipa koje su u vrhu evropske košarke.

“Osjećaj je nevjerovatan, velika mi je čast što sam ovdje, a posebno što sam zaigrala. Velika je čast biti među najboljih 12 u Crnoj Gori, a zatim i igrati protiv selekcije kakva je Francuska”, kazala je Živković.

Meč protiv Češke igra se u nedjelju.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar