Janović: Želimo da sportisti osjete da država brine o njima

Ognjen
Piše: Ognjen 2.6k pregleda Dodaj komentar
Foto - Ministarstvo sporta Crne Gore

Crna Gora je po nagradama za sportiste vodeća zemlja u regionu, saopštio je ministar sporta Nikola Janović, gostujući na TVCG, ističući kako želi da crnogorski sportisti osjete da država brine o njima.

“Želimo da sportisti osjećaju da država brine o njima. Što se tiče nagrada, tu smo vodeća zemlja u regionu. Na primjer, naš karatista koji je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu dobio je 20 hiljada eura, a njegov kolega iz Hrvatske za istu tu medalju deset puta manje”, rekao je Janović, gostujući u Dnevniku TVCG.

Crna Gora će, u narednih šest mjeseci, imati čak šest selekcija na velikim takmičenjima.

“To je dokaz da smo izuzetno talentovana nacija, pogotovo za ekipne sportove. Recimo, na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu, imali smo dvije selekcije i obje su stigle do završnice. Jedna Njemačka je imala samo jednu ekipu. Mogu reći da ne postoji zemlja koja, srazmjerno veličini i broju stanovnika, postiže ovakve rezultate”, kazao je Janović.

I u individualnim sportovima naša zemlja je sve zapaženija.

“I tu pravimo izuzetne rezultate. U 2018. i 2019. godini do sada, imamo 70 odsto više medalja u mlađim kategorijama nego u 2016. i 2017. Jedina zemlja smo u regionu koja ima status perspektivnog sportiste i država i to prati”, rekao je Janović.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar