Jakšić: Zasluženo sam stigao do istorijskog uspjeha

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 573 pregleda Dodaj komentar

Kotorski sportski vozač Vasilije Jakšić sigurnom vožnjom na hrvatskoj stazi u Buzetu pobijedio u Grupi 4 i tako osigurao titulu šampiona i u generalnom plasmanu, što je najveći uspjeh u istoriji crnogorskog automobilizma. “Titulu šampiona posvećujem velikom prvaku, drugu i rivalu pokojnom Nikoli Asanoviću, a poklanjam je Crnoj Gori”, kazao je za naš Portal trostruki šampion CEZ-a.

Nakon kišne subote i nevremena tokom zvaničnih treninga, gdje nije želio ništa da rizikuje, Jakšić je po lijepom nedjeljnom vremenu ispunio obećanje i svojim Mitsubiši Lanserom Evolucije 9 sa 450 konjskih snaga nadvisio svih 12 konkurenata u Grupi 4. Pobijedio je na 5 kilometara dugačkoj stazi sa vremenom 2,42,444 ispred Italijana Rudija Bićiata i Čeha Jozefa Donaleka.

Najveći konkurent kotorskog asa za trijumf u generalnom poretku Italijan Antonino Miljuolo sa znatno snažnijim Mitusubiši Lanserom bio je drugi u Grupi 3 iza Makedonca Igora Stefanovskog koji vozi Hjundai i30 TCR. Da je i bio prvi u svojoj konkurenciji ne bi mogao da poremeti planove člana kotorskog kluba. Tako da je na kraju naš predstavnik sakupio 192 boda, a Italijan 177. Od tih bodova na kraju sezone odbijaju se po dva najslabija rezultata. Riječju potpuno zaslužen trijumf Vasilija Jakšića, koji je još jednom potvrdio veliki potencijal i maksimalnu posvećenost ovom opasnom sportu.

“Sve je proteklo u redu na Buzetskim danima na kraju napornog šampionata koji se sastojao od devet trka.. Poslije velikog subotnjeg nevremena na najbolji način iskoristio sam lijepo vrijeme i zasluženo stigao do istorijskog uspjeha i moje karijere i crnogorskog automobilizma. Posvećujem titulu šampiona pokojnom drugu, velikom prvaku i konkurentu pokojnom Nikoli Asanoviću, a poklanjam je našoj državi Crnoj Gori. Zahvaljujem brojnim navijačima, ali kako smo i najavili zbog tragedije koja je zadesila porodicu Asanović i crnogorski sport otkazali smo sva slavlja”, ističe najbolji sportski vozač Starog kontinenta na brdskim stazama.

Vasilije Jakšić je sjajno počeo sezonu pobjedama na prve četiri trke u Francuskoj, Portugalu, Španiji i Češkoj, zatim je bio drugi na trkama u Italiji i Poljskoj, pa ponovo prvi na stazi u Švajcarskoj. Imao je veliki peh na pretposljednjoj trci u Ilirskoj Bistrici u Sloveniji, ali nije dozvolio nikakvo iznenadjenje na čuvenom Buzetu, koji je godinama rezervisan za kraj šampionata. Iako sa najmanjim budžetom od svih konkurenata i uglavnom finansirajući učešće na najvećoj evropskoj smotri svojim i sredstvima svoje porodice stigao je do najvišeg stepenika pobjedničkog postlolja.

Postigao je istorijski rezultat, za divljenje i za svako poštovanje: šest pobjeda u devet trka. Bravo za velemajstora sportske vožnje Vasilija Jakšića!

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: RTCG
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar