Jakšić: Bio je to vikend iz snova gdje sam ispisao istoriju crnogorskog automobilizma

Trostruki prvak CEZ-a pobjedu je posvetio tragično preminulom drugu i šampionu CEZ-a Nikoli Asanoviću

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 505 pregleda Dodaj komentar

Crnogorski automobilista, Kotoranin Vasilije Jakšić, pobijedio je na posljednjoj trci Prvenstva Evrope u Buzetu u Grupi 4 i tako osvojio titulu šampiona u generalnom plasmanu što ranije nije uradio nijedan sportski vozač Crne Gore.

Trostruki prvak CEZ-a pobjedu je posvetio tragično preminulom drugu i šampionu CEZ-a Nikoli Asanoviću.

Član auto-moto sportskog kluba “Kotor”, koji je jedini predstavnik Crne Gore na ovom prestižnom takmičenju, pobijedio je u prve četiri trke šampionata Starog kontinenta u Francuskoj, Portugalu, Španiji i Češkoj.

“Trka u Češkoj je bila do sada najteža, nadmetao sam se sa domaćim takmičarem Peterom Ambrozom i na treninzima se vidjelo da je jako brz. Pobijedio sam za dlaku“, rekao je Jakšić.

Nakon trijumfa u Francuskoj, Portugalu, Španiji i Češkoj, Jakšić je bio drugi na trkama u Italiji i Poljskoj, pobijedio je zatim u Švajacarskoj.

Jakšić se podsjetio i svojih početaka:

„Karijeru sam započeo relativno kasno, sa 23 godine, zbog finansijskih razloga. Ljubav prema automobilizmu mi je prenio moj stariji brat Milan, dok smo bili dječaci, vozili smo kariće i karting. Od malih nogu sam veliki zaljubljenik u sve adrenalinske sportove, pa sam se tako i pronašao u auto-moto sportu. 2016. godine sam dobio punu podršku porodice da se bavim ovim sportom“.

Iako na najbolji način predstavlja Kotor i Crnu Goru, Jakšić nema finansijsku podršku države,

“Vozim bez ikakve podrške države, opštine, Ministarstva sporta, žao mi je zbog toga, da nema privatnih firmi i mojih prijatelja ne bih ništa postigao. Nadam se da će država prepoznat ovaj rezultat”.

Pobjedom u Hrvatskoj Jakšić je ostvario istorijski uspjeh crnogorskog automobilizma.

Vasilije ne krije da je imao veliki pritisak pred nastup u Hrvatskoj:

„Na kraju sve se odlučivalo u Hrvatskoj, gdje je pritisak bio jako veliki, zbog mnogo faktora a ponajviše zbog velike podrške koju sam imao od građana Crne Gore koji su me pratili i bodrili i koje nisam želio da iznevjerim.

Sedam dana sam proveo u Hrvatskoj, spremio se najbolje moguće za to takmičenje i jednostavno oduvao konkurenciju, gdje sam čak bio pet sekundi ispred drugoplasiranog Italijana Rudi Bicciata, dok nas je ukupno bilo 12 u klasi. Bio je to vikend iz snova gdje sam ispisao istoriju crnogorskog automobilizma. Jako sam ponosan što je Crna Gora po prvi put na krovu Evrope u automobilizmu i što sam učinio ponosnim sve ljubitelje automobilizma, moju porodicu, prijatelje, sugrađane“.

O planovima za nastavak sezone kaže da je rano govoriti,

„O planovima za dalje još uvijek je rano govoriti. Zima je duga i pokušaćemo da donesemo što bolju odluku gdje se takmičiti dalje, a što u mnogome zavisi od finansija“, zaključuje Jakšić.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: M Portal
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar