Ivan Zvicer potpisao za švajcarski Nafels

Ivan Zvicer će karijeru nastaviti u Švajcarskoj – crnogorski odbojkaški reprezentativac, koji je prošle sezone nosio dres šampiona Budve, potpisao je za Nafels, klub u kojem je u dva navrata nastupao još jedan naš reprezentativac, Marko Vukašinović.

“Marko je moj veoma dobar prijatelj, saigrač iz reprezentacije. Njegovo mišljenje mi znači puno. Nakon što mi je rekao da mu je u Nafelsu bilo odlično, od tog trenutka sam znao da nema razloga da razmišljam o drugim ponudama. Objasnio mi je da svi znaju koliko je dobra liga u Švajcarskoj, posebno za mlade igrače koji žele da se dokažu i zato je ponuda Nafelsa bila velika prilika”, rekao je 22-godišnji Zvicer za klupski sajt.

Primač servisa naše reprezentacije će biti jedan od četvorice stranaca u ekipi, pored Makedonca Rista Nikolova (srednji bloker), Iranca Mahmuda Rasulija (korektor) i Izraelca Ilje Goldrina (primač servisa).

Nafels je po devet puta bio šampion i osvajač Kupa Švajcarske. Posljednju titulu je, međutim, osvojio prije deceniju, a posljednji trofej u Kupu 2016. godine. Prošle sezone je zauzeo šesto mjesto u prvenstvu, a, kako je saopšteno, cilj kluba u narednoj sezoni je minimum plasman među četiri najbolje ekipe…

“Švajcarska je veoma lijepa zemlja. Svi koji su bili tamo imaju samo lijepo mišljenje. To je sređena i dobro razvijena zemlja, sa nevjerovatnom prirodom. Ono što ja volim u vezi Švajcarske je to što rade sve kako bi podigli nivo sporta i bili bolji iz godine u godinu”, dodao je Zvicer, koji je karijeru počeo u nikšićkom Volej staru, nakon čega je četiri sezone igrao za Budućnost, u dva navrata za Budvu, a jednu sezonu je proveo u srpskom Mladom Radniku.

Zbog povrede Marka Bojića, Zvicer je u majskim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dobio neočekivano veliku šansu, i u potpunosti je opravdao. Bio je treći poenter ekipe sa 61 poenom, iza starosjedilaca Aleksandra Minića (69) i kapitena Vojina Ćaćića (62)…

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button