Igo Kruzija: Zadovoljan sam svojim igrama

Vladan
Piše: Vladan 797 pregleda Dodaj komentar

Igu Kruziji dobro ide u prvoj sezoni u italijanskom vaterpolu. Francuz sa crnogorskim pasošem, osvajač svjetskog srebra sa našim nacionalnim timom u Barseloni, proteklog ljeta napustio je Budvu i preselio se na Apenine – pravo u Brešu.

Rezultatski i golgeterski, reklo bi se da je ljevoruki momak iz Marseja napravio pravi potez.

Zadovoljan sam. Breša je dobar klub, sa velikim ambicijama i dobrim trenerom – kazao je Kruzija. – Zadovoljan sam i svojim igrama, ali može biti bilje. Treniram puno kako bih na fajnal-siksu bio na još višem nivou.

Kad smo kod fajnal-siksa, Breša je jedna od tri ekipe iz grupe B koje su obezbijedile odlazak na završni turnir u Barseloni.

Sigurni smo putnici za fajnal-siks. Međutim, nijesmo završili sav posao u grupi 2. Cilj nam je da završimo kao drugoplasirani i izborimo bolju poziciju pred fajnal-siks.

A, koliko onda može Breša u konkurenciji Primorja, Barselonete, Reka ili Juga i ostalih…

Otići ćemo na fajnal-siks bez pritiska. Ali, jedino o čemu ćemo razmišljati su pobjede jer nemamo šta da izgubimo – jasan je Kruzija.

U italijanskom šampionatu Breša zauzima drugo mjesto, sa dva boda manje od Pro Reka, od kojeg je izgubila u finalu Kupa. Bitka za titulu biće interesantna, mada se favorit zna – to je ekipa Aleksandra Ivovića i Mlađana Janovića.

– Moraćemo da radimo puno u narednom periodu, da promijenimo neke stvari u igri kako bi bili u stanju da pobijedimo Pro Reko u finalu prvenstva – riječi su Kruzije, koji se prije pet dana u Istanbulu sreo sa reprezentativnim kolegama Milošem Šćepanovićem koji igraju za Galatasaraj.

Kada završi obaveze u Italiji, eto Iga sasvim sigurno u Crnoj Gori, na pripremama reprezentacije koju očekuju obaveze u Svjetskoj ligi, Evropskom prvenstvu, FINA kupu.

Vjerujem da ću biti spreman za te obaveze. Ipak, trenutno mislim samo o završetku sezone sa Brešom – zaključio je Kruzija.

Breša kao grad?

Lijep, ali nema more i sunce – uz osmijeh je kazao Kruzija. – Malo je teže zbog toga, ali ljudi su veoma prijatni.

 

 

 

 

Pobjeda

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar