Kruzija: Magično u Barseloni

sport
Piše: sport 843 pregleda Dodaj komentar

Igo-Kruzija-01-uIgo Kruzija, ili Ugo kako su mnogi navikli da ga zovu, bio je jedan od debitanata u našoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Barseloni. Francuski vaterpolista sa nestrpljenjem je čekao da dobije crnogorski pasoš, a kad je preskočio i tu ,,prepreku“, brojao je dane do zvaničnog debija.

 

I posrećilo mu se – bio je dio tima koji je osvojio srebro, prvu medalju sa svjetskih prvenstava za Crnu Goru, i kojem je malo falilo da u finalu protiv Mađara dođe i do najsjajnijeg odličja.

 

– Mislim da smo protiv Mađarske malo slabije ušli u meč. Iznenadili su nas, igrali su veoma organizovano, kasnije smo se vratili, ali na kraju su odlučili detalji. Postoji žal, što je normalno. Bili smo blizu zlata, ali osvojeno srebro je ogroman uspjeh – kaže nam Kruzija.

 

Dobra psiha

 

I Ugo je, kao i njegovi saigrači, mišljenja da je premijerni poraz od Grčke trgnuo ekipu, pokazao da nema lakih protivnika i opuštanja…

 

– Poslije meča sa Grčkom bilo je dosta razočarenja. Odigrali smo veoma loše. Ali, odmah poslije toga bili smo veoma koncentrisani i dobri ,,u glavama“, što smo brže-bolje pokazali pobijedivši Španiju na njihovom bazenu. I to sa veoma, veoma dobrom odbranom – objašnjava Kruzija.

 

Sve za Crnu Goru

 

Pitali smo Francuza rođenog 1990. godine, uz Darka Brguljana najmlađeg člana crnogorske reprezentacije, kako je zadovoljan svojim partijama, ulogom u timu, minutažom…

 

– Nijesam puno igrao, ali za mene je bilo sjajno biti u Barseloni i biti dio tako velikog tima. To mi predstavlja veliku čast, igrao dva minuta ili tri četvrtine. Uvijek sam želio da pružim i 200 odsto, da dam maksimum za tim koji mi je omogućio da proživim briljantne trenutke. Želio sam da doprinesem svojim kvalitetima, ali ovo je tek početak, mlad sam i znam da je konkurencija velika. Želim ponovo da pružim mnogo Crnoj Gori – kaže ljevoruki momak iz Marseja.

 

Bilo je treme

 

Priznaje Kruzija da mu nije bilo svejedno kada je imao loptu u rukama, trebalo je preuzeti odgovornost u tako bitnim momentima i utakmicama.

 

– Normalno da sam osjećao pritisak kada sam igrao, jer kao što sam rekao – nikada nijesam igrao u ovakvoj konkurenciji i nikada u tako velikoj ekipi kao što je Crna Gora. Sve je bilo novo, ali bilo je magično.

 

Sa stečenim iskustvom iz Barselone, Kruzija vjeruje da će mu biti mnogo lakše pred naredne izazove.

 

– Ovo takmičenje će mi donijeti mnogo iskustva za nastavak karijere, kao i sve pripreme pred naredna ljeta, i to sa tako velikim igračima – ističe Igo.

 

Nezaboravan doček

 

Posebne emocije Kruzija nosi sa dočeka ,,crvenih“ u Podgorici. Prvi put u životu imao je priliku da dobije ovacije od nekoliko hiljada ljudi, koji su naše vaterpoliste dočekali kao istinske heroje.

 

– Proslava u Podgorici ostaće nezaboravan trenutak za mene. Osjetio sam da ljudi imaju veliku sportsku kulturu i da vole vaterpolo. Pratili su nas i podržavali cijelo prvenstvo, želim da im se zahvalim jer su bili izuzetni. U Francuskoj vaterpolo nije popularan kao u Crnoj Gori, tako da te trenutke mogu da doživim samo kod vas. Hvala im i što su me prihvatili kao novu ,,ajkulu“ – našalio se Kruzija, koji još ne zna u kojem će klubu nastaviti karijeru. (pobjeda.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar