GLAVNI GRAD PODGORICA: Milion eura za klubove, od toga 800 hiljada za KK i ŽRK Budućnost

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 354 pregleda 2 komentara
Foto: KK Budućnost Voli

Za potrebe podgoričkih klubova, manifestacija i brojnih sportskih akcija koje organizuje i podržava Sekretarijat za kulturu i sport, Glavni grad će u 2022. godini izdvojiti oko 2,3 miliona eura, saopšteno je iz PG Biroa.

Ne računajući značajna ulaganja u sportsku infrastukturu, Glavni grad je na osnovu Javne funkcije, za treninge u SC Morača (velika, mala i borilačka sala), na bazenima u sklopu SC Morača (otvoreni i zatvoreni), na strelištu Ljubović i u borilačkoj dvorani (nekadašnja sala Venom), za naše najbolje klubove opredijelio 1.000.000 eura.

Dodatnih 880.000 eura raspoređeno je klubovima čiji je Glavni grad osnivač – ŽRK Budućnost Bemax i KK Budućnost Voli dobiće po 400.000 eura, Muški odbojkaški klub Budućnost Volley 50.000 i Vaterpolo plivački klub Budućnost 30.000 eura – dok je 100.000 podijeljeno klubovima na osnovu Konkursa za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija.

Foto: ŽRK Budućnost

Uz organizaciju brojnih, tradicionalnih manifestacija Sekretarijata za kulturu i sport, podršku i finansiranje aktivnosti u sportu (profesionalnom, rekreativnom, školskom, dječijem, paraolimpijskom…), domaćinstva brojnih međunarodnih takmičenja, izdavačku djelatnost i međunarodnu saradnju dolazimo dogore pomenute brojke od 2,3 miliona eura ulaganja u podgorički sport.

“Apsolutno smo svjesni teške situacije u kojoj se nalaze naši klubovi. Siguran sam da ćemo im biti prava podrška i da će veliki broj njih nastaviti na kvalitetan način da predstavlja Podgoricu širom svijeta”, istakao je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada, koji je najavio “nove, brojne akcije podrške sportskim organizacijama, ali i unapređenje infrastrukture i stvaranje neophodnih uslova za bavljenje sportom”.

FOTO: PG Biro

“Posebno smo ponosni na izdvajanja za naše paraolimpijske klubove, a ono što mogu da najaviti je da je u toku procedura prelaska Muškog rukometnog kluba Budućnost u vlasništvo Glavnog grada i da će naša porodica, nadamo se, ubrzo postati bogatija za još jedan klub. Takođe, do kraja godine pokušaćemo da podržimo i naše džudo klubove, koji su nažalost zbog složene situacije u nacionalnom savezu dvije godine bili bez takmičenja, a dodatno ćemo finansijski podržati i zvanično najbolji klub u gradu – Karate klub Omladinac”, zaključio je Antić.

Podijeli ovaj članak
2 komentara