Glavni grad opredijelio 250.000 eura za sufinansiranje sportskih organizacija

Redakcija
Piše: Redakcija 107 pregleda Dodaj komentar

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada danas je raspisao Konkurs za sufinansiranje sportskih subjekata na teritoriji Podgorice.

“Kao što je poznato, ovo je tradicionalni vid podrške koju Glavni grad posredstvom Sekretarijata za kulturu i sport svake godine pruža sportskim organizacijama. Pored brojnih infrastrukturnih projekata koji su značajno unaprijedili uslove za razvoj sporta u Podgorici, finansijska podrška koja je ove godine uvećana dva i po puta je dodatan doprinos sveukupnom razvoju sporta u Podgorici”, saopšteno je lokalne uprave.

Na ovaj Konkurs se, navode oni, mogu prijaviti sve sportske organizacije registrovane u Podgorici, izuzev onih najistaknutijih klubova, kao i klubova čiji je osnivač Glavni grad, kojima su Budžetom usvojenim krajem prošle godine, opredijeljena određena sredstva.

Napominju da je Odlukom o finansiranju sporta u Glavnom gradu, definisano da će Konkursom biti opredijeljeno 80 odsto novca za profesionalni sport, 15 odsto za sport osoba sa invaliditetom, tri odsto za sportsko rekreativna društva i dva odsto za netakmičarski sport.

Pomoćnik sekretarke Sekretarijata za kulturu i sport Miloš Antić pozvao je sve sportske subjekte sa teritorije Podgorice da se prijave i uzmu finansijski dio kolača koji ih sleduje na osnovu rezultata, masovnosti, tradicije i svega onoga što stoji u pravilniku i što se boduje.

“Ponosni smo na to što smo za paraolimpijski pokret izdvojili toliko novca, to će biti nekih 37,5 hiljada eura što je, čini mi se, dovoljno novca za organizaciju velikog broja manifestacija i velika podrška njima u organizaciji njihovih takmičarskih aktivnosti. Uslovi su poznati sportskim organizacijama iz prethodnih godina, ali ono što je novost i nešto čime možemo da se ponosimo je činjenica da smo u odnosu na prethodnih 100.000 eura, za ovu godinu sportskim organizacijama sa područja glavnog grada opredijelili dva i po puta više novca, odnosno 250.000 eura”, kazao je Antić.

Iz Glavnog grada naveli su kriterijume za sufinasiranje programa rada sportskih organizacija, a to su: tradicija i društveni značaj sportske organizacije, postignuti rezultati sportskog kluba u prethodnoj godini, organizacija i realizacija nacionalnih i međunarodnih sportskih manifestacija, broj reprezentativaca i postignuti rezultati, razvijenost i masovnost netakmičarskog sporta, međunarodne aktivnosti klubova iz netakmičarskog sporta i društva za sportsku rekreaciju, vrednovanje programa rada za tekuću godinu.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Pobjeda”, na internet sajtu Glavnog grada i oglasnoj tabli.

Za sve dodatne informacije možete posjetiti prostorije Sekretarijata za kulturu i sport koje se nalaze u Ulici Marka Miljanova broj 4, u vremenu od 9 do 13 časova ili na broj telefona 020/225-168

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: CDM
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar