Dinamo bacio oko na Mladena Božovića

sport
Piše: sport 746 pregleda Dodaj komentar

Mladen BožovićZagrebački Dinamo bacio je oko na Mladena Božovića – hrvatski mediji objavili su u srijedu da je prvi golman crnogorske reprezentacije i mađarskog Videotona prvi pik „modrih” u ljetnjem prelaznom roku.

 

Pozivajući se na više izvora bliskih Dinamu, specijalizovani hrvatski fudbalski portal “nogometni-magazin” navodi da je stvar daleko od realizacije, ali da bi uskoro moglo da dođe do transfera, pogotovo što je Božović na kraju sezone slobodan u izboru nove sredine.

 

Želja „modrih” nije sporna jer hoće da dovedu boljeg golmana od sadašnjeg “vratara” Ivana Kelave.

 

Riječ je o Crnogorcu, koji je trenutno i reprezentativna „jedinica”, branio je vrlo uspješno u svih šest kvalifikacionih utakmica ove jeseni. Isto tako, branio je i u Ligi Evrope, Videoton je bio u grupi sa Sportingom, Bazelom i Genkom, a prije toga su Mađari senzacionalno izbacili turski Trabzonspor. Videoton je trenutno drugi u Mađarskoj, s daleko najmanje primljenih pogodaka (20 u 27 utakmica, od toga je on primio 17 u 15 susreta). Božović je u “najboljim golmanskim godinama”, 28 mu je na leđima, a nije nevažno, odnosno, može biti i presudno, Božović je od kraja juna slobodan igrač. Došao bi, dakle, bez odštete – piše “nogometni-magazin”.

 

U tekstu se dalje navodi da Dinamo prikuplja informacije sa svih strana o Božoviću, što vjerovatno znači da je prvi konsultovan Zlatko Cico Kranjčar, bivši selektor Crne Gore koji je u svom mandatu na klupi „hrabrih sokola” najbolje mogao da se uvjeri u kvalitete bivšeg čuvara mreže Budućnosti i Partizana.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar