Despotović: Svi će drhtati od naše fenomenalne odbrane

Vladan
Piše: Vladan 1k pregleda Dodaj komentar
Foto: zrkb.me

jelena despotovicOdbrana – najjače oružje naših dama ponovo će biti glavni adut selektora Dragana Adžića na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Srbiji. Upravo je “lavice” fenomenalna igra u defanzivi dovela na krov Evrope, dok je praktično isti tim na identičan način osvojio Ligu šampiona samo u “plavim” dresovima.

 

O odbrani koju forsira naš stručnjak mnogo se govorilo na proteklom prvenstvu takođe u Srbiji. Njegove kolege iz Španije, Danske i Norveške su govorile da je to antipropaganda rukometa, ali Adžić nije odustajao od svog sistema i to je donijelo rezultat. Svi oni bi sigurno potpisali da na isti način dođu do trofeja, ali postoji i ona druga strana – zavisi ko igra takvu odbranu, a Adžić ima idealne “lavice” da ispune njegove zahtjeve. U takav sistem rada se uklopila i mlada Jelena Despotović koje je prošle godine debitovala za seniorsku selekciju upravo u Novom Sadu protiv Njemačke.
Ostala su samo još dva dana do početka Svjetskog prvenstva i mogu reći da se radujemo što ćemo ponovo igrati za svoj narod i za svoju zemlju, posebno nakon Evropskog prvenstva koje smo osvojili i gdje smo imale nevjerovatnu podršku kao da smo igrale na domaćem terenu”,kazala je Jelena Despotović.

 

Odbrana “crvenih” će već u subotu protiv Južne Koreje biti na velikom iskušenju.
Prvi meč je i te kako nezgodan. Južna Koreja igra dosta dobar i brz rukomet. Šutiraju iz svih pozicija i dosta trče. Međutim imamo rješenja i za takvu igru koja nam negdje i ne odgovara. Ponovo će odbrana morati da odradi veliki posao. Svi nas već vide kao favorite na ovom takmičenju, ali moramo spustiti loptu i ići od meča do meča. Dakle najvažnije je sada da startujemo pobjedom”, poručila je Despotović.

 

Despotović je potom nagovijestila kakva će odbrana “crvenih” biti na Mundijalu.

 

Ponovo čvrsta, agresivna i bezrezervna. Primijenićemo recept koji nas je doveo do trona prošle godine i to ne krijemo. Koliko god se naši rivali spremali za nas, trudićemo se da budemo još jače i efikasnije. Ponovo će svi drhtati od naše fenomenalne odbrane”.
Osim odbrane i fenomenalna atmosfera je adut naših dama.
Imamo ono što malo ko ima, a to je zajedništvo. To je naš adut u trenucima kada ne ide, dopunjujemo jedna drugu i bodrimo u svakom trenutku. Kada je tako onda smo mnogo opasne po rivala i to naš protivnik zna”,kazala je Despotović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handballme.me

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar