Dašić: Ovo je podneblje po mjeri za mene

Ognjen
Piše: Ognjen 819 pregleda Dodaj komentar
Foto: ABA liga

Vladimir Dašić (31), naš dugogodišnji reprezentativac, iznenadio je košarkašku javnost odlukom da potpiše za hrvatski Šibenik. “Četvorka” visoka 208 santimetara je odigrao dobru sezonu za nama u Zadru. Sa Šibenikom je potpisao otvoreni ugovor na tri mjeseca u slučaju odgovarajuće ponude jakog kluba moći će u bilo kom trenutku da napusti tim iz Dalmacije.

“Ovo je podneblje po mjeri za mene, slični smo po temperamentu, u Zadru sam se prošle sezone osjećao kao kod kuće i dobrodošao. Vjerujem da će tako biti i u sezoni pred nama u Šibeniku”, rekao je Dašić za klupski sajt.

Klub u sezoni pred nama neće igrati u regionalnim takmičenjima, ali želi visoke domete u hrvatskom šampionatu. U Šibeniku trenutno igra sedam reprezentativaca mlađih kategorija Hrvatske.

“Tu sam da pomognem bilo kome ko zatraži savjet. Sa iskustvom koje imam uvijek mogu pružiti mladom igraču novu perspektivu i uvid u košarkaške čarolije”, rekao je Dašić.

Prošle sezone Podgoričanin je u Zadru odigrao 16 utakmica u ABA ligi (15 kao starter) i bilježio 8,6 poena i 4,5 skokova u prosjeku.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar