Vladimir Dašić u Al Itihadu

Ognjen
Piše: Ognjen 470 pregleda Dodaj komentar
Foto: ABA Liga

Vladimir Dašić (32), naš proslavljeni košarkaš i dugogodišnji reprezentativac, potpisao je ugovor za Al Itihad iz Džede, objavili su saudijski mediji.

Krilo visoko 207 santimetara proveo je predsezonu u Al Sadu iz Katara. Podgoričanin ima veliko iskustvo na internacionalnoj sceni, a ovo mu je treći angažman na Bliskom istoku.

Jedan od najdominantnijih atleta evropske košarke u periodu sa kraja prve i početka druge decenije ovog vijeka je u sezoni 2009-10 igrao za Real Madrid. Afirmisao se u podgoričkoj Budućnosti, a nastupao je i za Gran Kanariju, Olimpiju, Bešiktaš, rimsku Lotomatiku, valjevski Metalac, kiparski AEK, hrvatske timove Zadar i Šibenku, kao i za Al Ali iz Dubaija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Za nacionalni tim Crne Gore Dašić je nastupao od 2008. do 2017. godine. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore bio je prvak Evrope u konkurenciji do 18 godina na šampionatu održanom 2005. godine.

Sa Crnom Gorom Dašić je 2015. godine osvojio Igre malih zemalja Evrope 2015. godine. U dresu Budućnosti osvojio je tri titule šampiona Crne Gore i četiri nacionalna kupa.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar