Da li Crna Gora konačno dobija nacionalni stadion?

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić i čelnici FSCG održali sastanak, Đurđevac: Najozbiljnija priča do sada, kapacitet da bude najviše 20.000

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 692 pregleda Dodaj komentar

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić poručio je prije dva dana da je izgradnja nacionalnog fudbalskog stadiona realna potreba Crne Gore, a do toga bi u doglednoj budućnosti zaista moglo da dođe, ocijenio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac.

– Zahvalni smo ministru Šćekiću što je pokrenuo priču oko nacionalnog stadiona. To je želja ne samo FSCG, već svih iskrenih ljubitelja fudbala u Crnoj Gori. Danas smo imali prvi sastanak sa ministrom Šćekićem na kojem smo razmijenili informacije oko toga kako bi trebalo da izgleda nacionalni stadion, kojeg kapaciteta da bude, s kojim sadržajima, kako doći do dobrog idejnog i glavnog projekta i koliko bi moglo da košta, koliko bi ko sredstava mogao da obezbijedi… – rekao je Đurđevac nakon potpisivanja ugovora sa proizvođačem lopti ,,Select“.

– Počela je priča i sljedeća stanica je Vlada Crne Gore, konkretno Ministarstvo finansija. Fudbalski savez je preuzeo obavezu da kontaktira sa relevantnim adresama u Uefi i Fifi koje mogu da nam pomognu oko određenih projekata i da se kasnije razvije ta priča. Mišljenja sam da bi kapacitet stadiona trebalo da bude između 16 i 20 hiljada gledalaca i da, naravno, bude ,,polivalentan“ i održiv kao objekat ili preduzeće koje će raditi tokom cijele godine, a ne samo tokom pet mečeva koje A reprezentacije odigra u sezoni. Čim se priča o nacionalnom stadionu, nadam se da će biti i efekta od te priče – istakao je Đurđevac.

Nacionalne stadione grade države i Vlade, dok se fudbalski savezi prijavljuju kod Uefe za finansijsku pomoć.

Crna Gora ,,debelo“ zaostaje kada su u pitanju uslovi za ekipe, publiku i medije jer Gradski stadion u Podgorici – na kojem igra nacionalni tim – odavno ,,služi“ da se crvene obrazi pred gostima, a priča o izgradnji istočne tribine traje decenijama.

Mnogo se puta govorilo o projektima i tenderima, ali nije urađeno ništa.

Đurđevac se nada da bi Crna Gora konačno mogla da dobije moderan stadion, ne renovirani, već – novi.

– Iz ove pozicije djeluje mi da je ovo do sada najozbiljnija priča. Do sada je uvijek bilo samo nagađanja da li raditi nacionalni stadion. Sad je priča došla od ministra sporta. Pričalo se ranije o adaptaciji Gradskog stadiona u Podgorici. Mišljenja sam da ga treba sačuvati i preurediti da se na njemu igraju utakmice nacionalnog prvenstva i evropski mečevi naših klubova. A zna se za koje bi mečeve trebalo da služi nacionalni stadion – dodao je Đurđevac.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar