Cvijović ide na Filipine, Milivojević u Francusku

Jelena Cvijović i Evgenija Milivojević su ljetos odbile poziv selektora Milorada Krunića, pa nijesu nastupale za reprezentaciju Crne Gore u kvalifikacijama za Evropskom prvenstvo

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 791 pregleda Dodaj komentar

Prvi put od kada je počela inostranu karijeru, od 2011. godine, Jelena Cvijović napušta evropski kontinent i karijeru nastavlja na Filipinama – crnogorska odbojkašica će naredne sezone nositi dres Čeri Tigo Krosoversa iz Manile.

Jelena Cvijović nije prva crnogorska odbojkašica na Filipinima, pošto su prije nje u toj zemlji nastupale Tanja Bokan, Danijela Džaković i Dragana Peruničić.

Jelena Cvijović je karijeru počela u barskom Galebu, a igrala je za srpske klubove Dinamo iz Pančeva i Zrenjanin, rumunske Penicilinu, Targu Mureš i Krajovu, grčke ekipe Makedones i Markopulo, te turskom Bujukčekmecu.

Klub je promijenila i tehničarka Evgenija Milivojević, koja je prošle sezone igrala zajedno sa Jelenom Cvijović u Krajovi, i koja je već počela novu avanturu u francuskom Kimper voleju.

– Veoma smo zadovoljni što smo doveli Evgeniju. U pitanju je tehničarka sa međunarodnim iskustvo, Evgenija je prošla kroz nekoliko stranih šampionata poput Rumunije, Španije i Austrije. Uspjela je sa svojim posljednjim klubom da se plasira u prvu ligu i tu ostane. Ona će nam donijeti sve svoje iskustvo i svoju viziju igre za postizanje naših ciljeva – rekao je Fransoa Havijer Garnon, trener Kimper voleja.

Milivojević je karijeru počela u ekipi Luke Bar, a nosila je i dres gradskog rivala Galeba, autrijskog Niderosterajha, španske Lagune, a u Rumuniji je igrala i za Penisilinu, Pitešti i Krajovu prethodne dvije sezone.

Jelena Cvijović i Evgenija Milivojević su ljetos odbile poziv selektora Milorada Krunića, pa nijesu nastupale za reprezentaciju Crne Gore u kvalifikacijama za Evropskom prvenstvo.

IZVOR: Pobjeda
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar