Crnogorski olimpijski komitet nastavio da vjeruje u Mariju

Ognjen
Piše: Ognjen 318 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

U Crnogorskom olimpijskom komitetu danas je upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju naše atletičarke Marije Vuković. Ugovor o stipendiranju, osim Vuković i predsjednika COK-a Dušana Simonovića, potpisao je i generalni sekretar Atletskog saveza Milan Madžgalj. Marija je među osam sportista za koje je COK obezbijedio olimpijske stipendije. Ovim je obuhvaćeno stipendiranje sportista do narednih Igara, koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Predsjednik Simonović je, nakon potpisivanja Ugovora, izjavio da COK nastavlja sa stipendiranjem i podrškom svim sportistima kandidatima za Pariz 2024. Istakao je da su stipendije ranije obezbijedili preko Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Nastavljamo sa stipendiranjem, sa podrškom Mariji Vuković i svim našim sportistima. Stipendije smo ranije obezbijedili preko Olimpijske solidarnosti. Kako je Marija kratko u Crnoj Gori, ovo je bila prilika da se sastanemo i potpišemo stipendiju sa njom, ali i da je ugostimo u COK-u. Nakon potpisivanja Ugovora sa svim sportistima, započeće se i isplata istih. Marija nas svojim rezultatima i dobrim odnosima nije iznenadila, imamo dobru saradnju desetak godina. Iskreno vjerujemo da će nas u periodu pred nama obradovati medaljom sa nekog od najvećih takmičenja. Ustalila se na sjajnim visinama, vjerujem da se tu može napraviti još korak naprijed. Volio bih da zablista na Olimpijskim igrama u Parizu. Bila bi to kruna njene karijere i našeg zajedničkog rada i želja.Stipendija iznosi 1.400 dolara mjesečno i to je iznos koji ona zaslužuje.Dobila je najveću stipendiju shodno i najboljim rezultatima u pojedinačnoj konkurenciji. Marija je jedna od osam sportista za koje smo obezbijedili olimpijske stipendije, a stipendije se kreću od 600 do 1.400 dolara za sportiste u individualnim sportovima. Period stipendiranja je do kraja Olimpijskih igara u Parizu. U kolektivnim sportovima, Upravni odbor je donio odluku da finansiramo po 11 sportista iz vaterpola i ženskog rukometa. Ove reprezentacije su godinama učesnici na OIimpijskim igrama, a želja nam je da i njih motivišemo za nove uspjehe. Za jedan od kolektivnih sportova obezbijedićemo i poseban grant od 100.000 dolara koji će biti realizovan tokom godine – kazao je Simonović.

Predsjednik Simonović još jednom je u svoje i u ime Crnogorskog olimpijskog komiteta čestitao Mariji na osvojenom četvrtom mjestu na SP koje se nedavno održalo u Beogradu i poželio joj sreću u novoj sezoni na otvorenom. Zahvalio joj je i na podršci projektu ,,Treniraj sa olimpijcima”, koji Crnogorski olimpojski komitet sprovodi u saradnji sa Fondom Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Olimpijski komitet je uvijek bio uz mene, podržavao me je i kada nije išlo. Drago mi je što smo nastavili saradnju i što sam učešćem na Olimpijskim igrama u Tokiju opravdala povjerenje i vratila se u vrh. Drago mi je što sam nastavila u istom ritmu, nadam se da ćemo do Pariza zajedničkim snagama, voljom i željom, doći do još boljih rezultata i krunisati ciklus lijepim odličjem. Podrška mi puno znači, pogotovo što predsjednik Dušan Simonović nikada nije odustajao od mene i uvijek mi je pružao podršku. Drago mi je što sam opravdala to povjerenje. Nadam se da ću to i u budućnosti opravdati i da će biti još bolji rezultati. Moje su želje velike, ustalila sam se na visini od 195 centimetara, lijep je osjećaj. Ta granica od dva metra je glavni cilj, da li će biti dovoljno za medalju, vidjećemo. Da dođemo do dva metra – istakla je Vuković.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar