Crnogorske košarkašice odradile prvi dio priprema: Protiv Slovenije i Hrvatske testiraju formu

Vladan
Piše: Vladan 304 pregleda Dodaj komentar
Foto: KSCG

Crnogorske košarkašice odradile su u Podgorici prvi dio priprema za Eurobasket.

Djevojke koje sa klupe predvodi Jelena Škerović su se fokusirale prvenstveno na kondicione pripreme, da bi tokom prethodne sedmice polako počele da rade i na taktičkim detaljima.

“Počeli smo jako da treniramo, zadovoljna sam zato što smo mi mlađe igračice unijele neku novu energiju, pa su treninzi brži, jači. Takva energija dosad otkad sam ja u reprezentaciji nije bila, samim tim jako treniramo. Naravno nećemo tu stati, treba još jače da treniramo, kako bi spremne dočekale Eurobasket,” ističe Dragana Živković.

Prvi dio priprema donio je puno rada, ali i dobre atmosfere. To bi moglo da bude vrlo važno za naše djevojke i u Španiji.

“Sigurna sam da smo spremni, jer smo taj prvi dio priprema odradili dobro. Sada ulazimo u tehničke stvari, fokusiramo se na to kako ćemo igrati. Na sredini smo priprema i sve što ne bude dobro imamo vremena, da to popravimo. Atmosfera je plus, mnogo mladih igračica je sa nama i atmosfera je sjajna i sigurna sam da će nas to pratiti,” naglašava Kristina Raković.

“Zadovoljni smo sigurno urađenim, tu smo nekoliko nedjelja, treniramo naporno, pokušavamo da ispunimo sve što treneri traže od nas. Iz dana u dan pokušavamo da unesemo energiju i da napredujemo. Dokle smo stigli vidjećemo u ovim prijateljskim utakmicama, imaćemo četiri provjere protiv kvalitetnih protivnika i mislim da će nam to biti pokazatelj na čemu moramo da radimo do polaska na Evropsko prvenstvo,” mišljenja je Sofija Živaljević.

Zbog klupskih obaveza nekoliko košarkašica propustilo je start priprema, sada su Crnogorke praktično kompletne. Fali još samo Markiša Getling koja će biti dio tima od 27. maja. Bez nje će naše djevojke odigrati prijateljske duele sa Slovenijom i Hrvatskom u gostima.

“Daćemo sve od sebe da se spremimo najbolje. Imamo u grupi Srbiju kao izrazitog favorita, Italija je možda malko kvalitetnija, tu je i Grčka. Ipak te razlike se zaboravljaju kad počne meč i svi će dati maksimum da naprave dobar rezultat”, smatra Živaljević.

“Iako par igračica nije bilo sa nama od početka, sada sve dolazi na svoje. Prvi dio je teži zbog tog rada na kondiciji. Slijede nam provjere protiv Slovenije i Hrvatske, biće to test da vidimo na čemu bi trebalo da radimo”, poručuje Raković.

Prvi duel sa Slovenijom je sjutra u 18 sati, dok je uzvratni meč za dva dana od 15 sati.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar