Crna Gora dobija Olimpijsku kuću i park

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 367 pregleda Dodaj komentar
foto: Crnogorski olimpijski komitet

Reprezentativni objekat koji će Glavnom gradu, ali i Crnoj Gori, dati novu sportsko-turističku vrijednost, a sportu priliku za brži razvoj i značajnije pozicioniranje na globalnoj mapi

Ministarstvo sporta i mladih formiralo je međuresornu radnu grupu sa zadatkom da predloži neophodne infrastrukturne i finansijske preduslove za osnivanje Olimpijske kuće i izgradnje Olimpijskog parka, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Navodi se da je, nakon održanog prvog sastanka radne grupe, zaključeno je da je neophodno što prije definisati lokaciju i potrebne finansije.

Vlada je, na ranije održanoj sjednici, na predlog ministra sporta i mladih Vasilija Laloševića, donijela zaključak o izgradnji Olimpijske kuće i parka.

-Olimpijska kuća je jedan od najznačajnijih projekata u sportskoj oblasti, sa ciljem promocije naših najvećih sportskih rezultata kroz Olimpijski muzej, edukaciju naših kadrova u sportu kroz akademiju i podršku projektima kroz Olimpijski hub, piše u saopštenju.

Navodi se da će to biti reprezentativni objekat koji će Glavnom gradu, ali i Crnoj Gori, dati novu sportsko-turističku vrijednost, a sportu priliku za brži razvoj i značajnije pozicioniranje na globalnoj mapi.

-Izgradnja Olimpijske kuće imaće pozitivan ekomonski i društveni uticaj zbog čega su Međunarodni olimpijski komitet i Vlada Crne Gore dali punu podršku za njegovu realizaciju, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ +1000 spinova na igrici Zombie Apocalypse BEZ USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar