COK održao sastanak sa četiri nacionalna saveza

Vladan
Piše: Vladan 160 pregleda Dodaj komentar

Članovi misije Crnogorskog olimpijskog komiteta sastali su se danas sa predstavnicima  atletskog, džudo, teniskog i jedriličarskog saveza, koji će imati predstavnike na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (Slađana Perunović, Danijela Furtula, Srđan Mrvaljević, Danka kovinić, Milivoj Dukić), saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predstavnici četiri pomenuta nacionalna saveza upoznati su sa aktivnostima koje je COK preduzeo u procesu priprema za odlazak u Brazil, boravak naših sportista u olimpijskom selu i nastupima na borilištima.

Radimo sve, i uradićemo sve da budemo na usluzi našim sportistima“, kazao je Andrija Popović, šef misije COK-a u Riju.

Predstavnici četiri nacionalna saveza upoznati su i sa aktivnostima medicinskog tima COK-a, koji će narednih dana upoznati sportiste sa zahtjevima i obavezama koje imaju prema našoj i međunarodnoj anti-doping agenciji.

Na sastanku je saopšteno da će se svečani ispaćaj naših sportista na Olimpijske igre biti upriličen 24. jula u 20.30 časova u Vili Gorica.

Crnogorski olimpijski komitet zajedno sa Udruženjem Roditelja organizovaće u petak Sportsku radionicu u prostorijama Igračkoteke.

Radionica je osmišljena tako da će u prvom dijelu naš animator predstaviti pubilikaciju Olimpijski sportovi koja kroz jednstavnu formu crtanja i riješavanja zadataka otkriva svijet sporta našim najmlađima.

Nakon predstavljanja publikacije svi učesnici će odraditi trening na poligonu koji se nalazi u neposrednoj blizini Igračkoteke.

Među djecom koja danas teniraju kriju se novi šampioni i novi pobjednici, budući sportisti koji će svojim nastupima i požrtvovanjem pokazati kako se bori za svoju zemlju! Takav je slogan i poruka koju saljemo u susret OI u Riju “Pobjednici su među nama“, kaže se u saopštenju COK-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar