Bašić: Ponavlja se ista priča

Nakon maksimalnog poraza od Češke, kojim su „crveni“ otpali iz trke za osminu finala Evropskog prvenstva, selektor odbojkaša Crne Gore Veljko Bašić žali za još jednom propuštenom šansom.

– Nažalost nismo uspjeli, izgubili smo 3:0, izgubili smo 3:0, iako smo u prva dva seta imali šansu. Čini mi se da se ponavlja ista priča. Kada počnemo da dobijamo protivnika, nikako da to završimo taj set. Tako se desilo večeras, kao i protiv Italije i Bugarske. Na ovom nivou u završnici seta treba da budemo puno precizniji i agresivniji. To nas je, vjerovatno, koštalo prolaza dalje – rekao je Bašić.

„Crveni” sjutra veče igraju protiv Bjelorusije (19 časova) na oproštaju od Evropskog prvenstva.

– Igraćemo na sve, jer ne možemo drugačije. Došli smo ovdje da pokažemo šta znamo i koliko vrijedimo. Moram da se zahvalim ekipi, igrači daju sve od sebe. Činjenica je da su protivnici jači, i individualno, i tehnički i fizički, ali smo i pored toga imali šanse i set-lopte protiv Bugara, Italijana i Čeha. Nastavljamo da radimo. Došli smo ne samo da igramo, već i da radimo i stičemo iskustvo, koje će nam koristiti za sljedeće Evropsko prvenstvo – dodao je Bašić.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button