Bašić: Mislim da smo ovim bodom izborili plasman na EP

Nakon poraza u pet setova od Grčke u Tbilisiju, na prvom od dva kvalifikaciona turnira za Evropsko prvenstvo, selektor Crne Gore Veljko Bašić je kazao da je igra naše selekcije protiv Grka bila izvanredna.

– Iako je Bojić bio odsutan, Zvicer je pokazao da ima kvalitet da igra na najvišem nivou. I pored te dobre igre, nismo uspjeli da pobijedimo. Međutim, ovaj bod vrijedi jako puno, znamo da u kvalifikacijama svaki bod vrijedi. Mislim da smo upravo ovim bodom izborili plasman na Evropsko prvenstvo – rekao je Bašić.

Mladi Zvicer je istakao da je utakmica, prema očekivanjima, bila baš teška za našu reprezentaciju.

– Znali smo da ćemo se mi i Grčka boriti za to prvo mjesto u grupi. Utakmicu smo, stvarno, počeli odlično, prvi set smo odigrali fenomenalno. Uslijedio je mali pad, ali smo se kasnije vratili našoj igri, a četvrti i peti set su bili egal završnice, bukvalno do posljednjeg poena. U petom setu imali smo i meč loptu koju nismo iskoristili, međutim ne treba žaliti ni za čim. U nedjelju već imamo utakmicu sa ekipom Gruzije, moramo 100 posto fokusirani ući u tu utakmicu, a nakon toga nas očekuje turnir u Podgorici, na domaćem terenu – rekao je Ivan Zvicer.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button