Ana Deforž: Jače smo nego u Poljskoj!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 916 pregleda Dodaj komentar

Ana-Deforz-uTačno 24 dana ostalo je do drugog uzastopnog učešća naše ženske seniorske košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu, koje se od 15. do 30. juna održava u Francuskoj, ujedno i drugog takmičenja na kojem će dres Crne Gore nositi Ana Deforž! Amerikanka sa crnogorskim pasošem bila je dio tima, koji je prije dvije godine bio apsolutni hit u Poljskoj osvojivši šesto mjesto, ali je u prošlogodišnjim kvalifikacijama za prvenstvo Evrope nije bilo, već je „crveni“ dres nosila Ešaja Marfi.  

 

Ipak, putevi ka Evropskom prvenstvu ponovo su ,,povezali“ Crnu Goru i Anu Deforž, koja će tako nakon dvogodišnje pauze ponovo biti među ,,crvenima“, a to je bio i povod da je kontaktiramo.

 

– Osjećaj je dobar i naravno da je lijepo ponovo biti u reprezentaciji, posebno zbog činjenice što nas ovog ljeta očekuje još jedan nastup na Evropskom prvenstvu – kazala je  Ana Deforž.

 

Spremna za EP

 

Interesatno je da na širem spisku selektora Miodraga Baletića prvobitno nije bilo imena Ane Deforž, već Ešaje Marfić, ali je naknadno odlučeno da se poziv uputi upravo krilnom centru češkog USK.

– Tokom boravka u Pragu kontaktirao me je selektor Baletić, koji me pitao da li ću biti na raspolaganju i da će moći da računa na mene. Međutim, s obzirom da sam imala jednu povredu, nijesam odmah odgovorila, već sam uzela malo vremena da razmislim, kako bih zapravo vidjela da li sam u mogućnosti da pružim maksimum. Tek kada sam bila potpuno oporavljena i sigurna u sebe donijela sam konačnu odliku, prihvatila poziv selektora Baletića, tako da sam tu i za ovo Evropsko prvenstvo – objasnila je Amerikanka, informaciju koju je Arena prva objavila, koja je zatim prokomentarisala činjenicu da je prvobitno nije bilo na spisku.

– Prošle godine nijesam mogla da pružim maksimum, zbog čega nijesam nastupila za reprezentaciju Crne Gore u kvalifikacijama, iako sam bila pozvana. Baš zbog toga i činjenice da sam bila povrijeđena, nijesam bila na početnom spisku – dodala je Deforž.

 

Pratila sam CG

 

De_Forz_vs_LitvanijaCrna Gora i prošle godine još jednom je zadivila javnost, s obzirom da je u grupi sa Srbijom, Poljskom, Švajcarskom i Estonijom osvojila prvo mjesto, a sa šest pobjeda i dva poraza, naše dame na ekspresan način čekirale su vize za Francusku. Za našu reprezentaciju tada nije nastupala iskusna Amerikanka, ali i pored toga zna sve detalje.

 

– Nijesam igrala u kvalificijama, ali sam naravno pratila rezultate reprezentacije Crne Gore i sigurno da su djevojke potpuno zasluženo stigle do još jednog plasmana na prvenstvo Evrope – naglasila je Ana Deforž, koja je zajedno sa Jelenom Škerović i Jelenom Dubljević sa USK osvojila titulu šampiona u Češkoj.

 

Korak dalje

 

Naše dame u Poljskoj su prije dvije godine osvajanjem šestog mjesta skrenule pažnju na sebe, a igrama i sjajnim izdanjima po mnogima zaslužile i polufinale. Priliku da isprave nepravdu ,,crvene“ će imati vrlo brzo.

 

– Ono što smo napravile u Poljskoj bilo je nevjerovatno. Iskreno ne mogu predvidjeti šta će se desiti ovog puta, a iskreno se nadam da ćemo kolektivnom igrom i dobrom atmosferom uspjeti da napravimo ponovo dobar rezultat, pa možda i korak više – kaže krilni centar Crne Gore, a na pitanje kakva je naša selekcija u odnosu na prošlo Evropsko prvenstvo, s obzirom da imamo gotovo isti tim, Ana Deforž ne ostavlja dilemu.

 

– Vjerujem da smo jača ekipa u odnosu na prije dvije godine. Svaka od nas sada ima dodatno iskustvo. Osim toga igračice su u proteklom peridu poboljšale igru, mnogo napredovale u svojim klubovima, a to može samo da znači uspjeh više.

 

Inače, Crna Gora na prvenstvu Evrope u Francuskoj nalazi se u grupi A zajedno sa Turskom, Ukrajinom i Slovačkom, a o ambicijama i ciljevima prilično je oprezna.

 

– Neće biti lako, očekuju nas brojni izazovi. Ipak, očekivanja su da prođemo grupu, a onda da iz utakmice u utakmicu napredujemo i pokušamo da napravimo što bolji rezultat – zaključila je Ana Deforž.

 

Izvor: Pobjeda

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ +1000 spinova na igrici Zombie Apocalypse BEZ USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar