’’Ajkule’’ napadaju zlato, PEROVIĆ: Imamo kvalitet za titulu!

sport
Piše: sport 592 pregleda Dodaj komentar

VaterpolistiJoš samo jedna prepreka je pred ’’ajkulama’’ na putu do najsjajnijeg odličja. Plasmanom u finale, crnogorski vaterpolisti su napravili najveći uspjeh na šampionatima svijeta – redom su padali prvi favorit Srbija, aktuelni vladar Italija, i sada je došao red na Mađarsku. Forma reprezentativaca je iz meča u meč sve bolja, a nada ostaje da će u istom ritmu odigrati i finale, kazao za Portal Analitika, selektor Ranko Perović.

 

’’Moram biti zadovoljan igrom, s obzirom na to da smo došli do finala, i da smo na tom putu savladali dva velika protivnika. Nakon kiksa sa Grčkom na početku, podizali smo formu iz meča u meč, i mislim da smo sad u situaciji da smo potpuno svjesni svog kvaliteta. Igramo sve bolje i bolje, i nadam se da ćemo to pokazati i protiv Mađara, i da ćemo tu mentalnu snagu koju smo imali do sada maksimalno iskoristiti, i savladati ih.’’

 

Mađari su samo jednom poraženi na šampionatu, i to od selekcije Srbije u grupnoj fazi. Na putu do finala eliminisali su Grčku i Hrvatsku.

 

’’Napadački su orjentisana ekipa, i sigurno možda najbolja na šampionatu u toj fazi igre. Poznati su po jakim šutevima, i kontranapadima. Ako spriječimo njihov kontranapad, i stopiramo šuteve, onda možemo napraviti prednost, i trijumfovati u tom meču, što bi bio ogroman rezultat ovog tima.’’

 

Osvojeno srebro je već zlatno, ali svi vjerujemo da će se ’’ajkule’’ iz jednog od najljepših gradova svijeta vratiti sa peharom u rukama. Meč finala igra se od 21 sat i 45 minuta.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar