Zlatne lavice u prvom šeširu!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 636 pregleda Dodaj komentar

Dragan AdžićCrnogorske rukometašice biće u prvom šeširu na žrijebu za Svjetsko prvenstvo u Srbiji (7.-22. decembra), koji će u subotu, 15. juna biti održan u Beogradu, saopšteno je u utorak iz Svjetske rukometne federacije (IHF).

 

Svjetski šampion Norveška, bronzana sa Evropskog prvenstva Mađarska i domaćin Srbjia su takođe u prvom šeširu, i neće biti rivali šampionki Evrope u grupnoj fazi.

 

Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe (Beograd, Novi Sad, Niš i Zrenjanin), a po četiri prvoplasirane ekipe iz svake od grupa plasiraće se u osminu finala.

 

Potencijalni rivali „crvenih“ iz drugog šešira biće najbolja južnoamerička selekcija Brazil, šampion Afrike Angola, Danska i Holandija, koja je senzacionalno pobijedila Rusiju u baražu za SP u nedjelju.

 

Iz trećeg šešira „vrebaju“ Njemačka, Poljska, Južna Koreja i Francuska, dok su u četvrtom šeširu Rumunija, Kina, Španija i Tunis. Češka, Demokratska Republika Kongo, Japan i Argentina su u petom šeširu. U šestom šeširu su potencijalno najlakši rivali: Dominikanska Republika, Paragvaj, Alžir i Australija.

 

Žrijeb će biti obavljen u Skupštini Beograda, u subotu od 11.30 časova.

 

 

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar