Zlatičaninov rival slomio ruku, meč za titulu pomjeren do ljeta

Meč za titulu profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji u najprestižnijoj WBC verziji, između Dejana Zlatičanina i Horhea Linaresa, odgođen je zbog povrede boksera iz Venecuele, saopšteno je iz Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF).

Borba za WBC titulu bila je planirana za 8. april u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Predsjednik CPBF Milorad-Mijo Martinović kazao je da je zvanični WBC šampion slomio ruku i da će morati da pauzira najmanje šest sedmica.

“Povreda je teška i zahtijeva duže odsustvo. Velika je šteta što se Linares povriijedio, jer to odgađa meč za titulu na period, koji je za sada neodređen. Očekujem da novi termin meča bude krajem juna ili početkom jula”, rekao je Martinović.

On je kazao da će Zlatičanin krajem marta odraditi meč za rejting u SAD-u.

“Menadžer i promoter Al Hejmon javio nam je da će Zlatičanin krajem marta ili početkom aprila boksovati rejting meč u SAD”, rekao je Martinović.

On je kazao da se crnogorski bokser nalazi na pripremama na planini Rogli u Sloveniji.

“Pripremaće se na Rogli do 21. februara. Planirano je da 25. februara otputuje za Los Anđeles na finalne pripreme i sparinge, a u tom gradu trebalo biti da bude održan i rejting meč”, kazao je Martinović.

Zlatičanin je pravo da se bori za šampionski pojas stekao pobjedom u eliminacionom meču protiv Ukrajinca Ivana Redkača. Prethodno je bio dobio i eliminacioni meč u Glazgovu protiv Rikija Barnsa, ali je WBC potom donio odluku da se za obaveznog pretendenta bori sa Redkačem.

Zlatičanin na profesionalnom rigu ima maksimalan učinak, ostvario je 21 pobjedu, od kojih je 14 riješio nokautom.

Linares je krajem 2014. godine u Tokiju nokautom u četvrtoj rundi pobijedio Havijera Prijeta i osvojio upražnjenu titulu. Titula je ostala upražnjena nakon što Omar Figeroa zbog povrede nije mogao da je brani.

Linares je kao profesionalac ostvario 40 pobjeda, a ima i tri poraza.

 

 

 

Vijesti

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button