Za vikend jesenji džip reli

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 529 pregleda Dodaj komentar
Foto: Montenegro trophy

Montenegro trophy nakon nekoliko godina pauze, za vikend organizuje dvodnevni džip reli, u okviru septembarskih svečanosti.

“Za razliku od tradicionalnog ljetnjeg, koji organizujemo već 23 godine, jesenji džip reli je dvodnevna turističko-sportska manifestacija i posvećena je isključivo promovisanju malo poznatih, a najljepših predjela nikšićke opštine”, kazao je Ratko Perošević, jedan od organizatora relija.

Start je predviđen 24. septembra devet časova ispred zgrade SO Nikšić, a tog dana će se voziti po tzv. knjizi puta i učesnici će se takmičiti u orjentacionoj vožnji, dok je drugi dan rezervisan za ispit spretnosti.

“Kretaćemo se oko Slanog jezera, pa preko Brestica, Jabuka, ispod Nenada, preko Kite do Osječenice, a onda će karavan prokrstariti Grahovcem i Grahovom i makadamskim putem stići na Bijelu Goru i gotovo 1.500 metara nadmorske visine. U poslijepodnevnim satima svi učesnici će posjetiti Vinariju Dabović u Nudolu, gdje je planiran i ručak, a posle ćemo posjetiti i Zaslap, malo selo u koje se dolazi samo namjeniski”, predstavio je Perošević prvi dan relija.

U nikšićkoj Župi, u selu Bjeloševine, učesnici relija imaće priliku da u nedjelju pokažu “svoje umijeće i moć mašine na specijalno pripremljenom poligonu”. Nakon takmičenja posjetićemo i Zabran Kralja Nikole u Morakovu gdje je planiran i ručak, kao i proglašenje pobjednika u sve tri kategorije.

“U julu smo imali pedesetak ekipa, ali smo i prevalili oko 500 kilometara, pretežno makadamskih puteva, kroz našu, ali i šavničku, žabljačku, kolašinsku, andrijevačku, plavsku, gusinjsku, petnjičku i beransku opštinu, a 20 ih je bilo iz inostranstva. Jesenji je, oduvijek, prepoznat kao nikšićki džip reli i manje ćemo imati stranaca, ali svakako se prijavilo nekoliko ekipa iz zemalja okruženja”, kazao je Perošević.

Manifestaciju su podržali lokalna Turistička organizacija i Opština Nikšić. Cijena kotizacije je 40 eura po učesniku, a oni koji nijesu iz Nikšića moraju sami obezbijediti prenoćište.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
IZVOR: Vijesti
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar