Za mnogo manje rezultatskih kikseva raniji selektori dobijali su otkaz

Selektor Miodrag Radulović ima povjerenje FSCG i pored blijedih rezultata u takmičarskim i prijateljskim mečevima, a prikazano sinoć protiv Češke zabrinulo je sve iskrene ljubitelje fudbala u Crnoj Gori

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.8k pregleda Dodaj komentar
Foto: Boris Pejović

Kada u prijateljskoj utakmici od reprezentacije druge evropske lige, koja je pri tom došla u kombinovanom sastavu izgubite, gotovo bez ispaljenog “metka”, jasno je da u igri nešto ne štima i da su promjene prijeka potreba.

Selektor Miodrag Radulović ima povjerenje FSCG i pored blijedih rezultata u takmičarskim i prijateljskim mečevima, a prikazano sinoć protiv Češke zabrinulo je sve iskrene ljubitelje fudbala u Crnoj Gori.

Sinoć je fudbalska reprezentacija Crne Gore “proljećni ciklus” završila ubjedljivim porazom pod Goricom od Češke (4:1) u utakmici u kojoj je od prvog do posljednejg mjesta tim ličio na razbijenu diviziju.

I pored toga Radulović je nakon utakmice  poručio da mu je ovaj poraz pokazao na koga može da računa u nastavku kvalifikacija. Iskrenim ljubiteljima fudbala meč protiv Češke je pokazao da se u stručnom smislu na Radulovića više ne bi trebalo računati.

“U prvom timu smo imali sedam novih igrača u odnosu na prošlu utakmicu i to nije moglo da funkcioniše kao protiv Mađarske. Ono što je bitno to je da smo imali dva debitanta i za to ove utakmice služe. Težak je termin, kraj sezone… Imali smo izuzetnog protivnika, koji je na top nivou. Malo smo se trgli u drugom poluvremenu kad smo smanjili, imali šansu za 2:2. Ima potencijala i ako je nešto dobro to je da smo dobili Camaja i Radulovića. Nije dobro da je posle tri kvalitetna nastupa došao ovaj poraz, ali meni će dosta da posluži da vidim ko zaista može, a ko ne na ovom nivou. Nije prijatan poraz ali meni je pokazao dosta toga”, rekao je Radulović poslije utakmice u prenosu RTCG.

Da nije bilo fantastičnog, ali slučajnog gola, Dritona Camaja, novinari ne bi imali nijednu pozitivnu rečenicu na račun igre Radulovićevog tima koji iz utakmice u utakmicu igra sve slabije, umjesto da pokazuje napredak.

Zbog toga su i zadovoljavanje rolama debitanata, poput Andrije Radulovića, uzaludni pokušaji da se prikrije katastrofalno stanje u crnogorskom fudbalu.

Bilko kako bilo, u ranijim kvalifikacijskim ciklusima Crna Gora je mnogo duže bila konkurentna za plasman na neko od velikih takmičenja, a sada je već nakon tri utakmice jasno da od plasmana na Evropsko prvenstvo ni ovog puta neće biti ništa.

Ispred su fudbalske ”velesile” Andora, Lihtenštajn, Farska Ostrva, Luksemburg, Malta…

No ima vremena, kad nas pretekne i San Marino ćeraćemo kao najhrabriji Crnogorci sve ispred sebe, pa dokle se stigne, niže od 55.mjesta ne može. Za sada smo 54.

 

Tekst je preuzet sa portala Aktuelno (Stanko Radulović)

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar