Vuković četvrta na Dijamantskoj ligi, samo dvije takmičarke preskočile 192

Ognjen
Piše: Ognjen 13 pregleda Dodaj komentar
Izvor: Pobjeda

Marija Vuković nije uspjela da napravi podvig na mitingu Dijamantske lige, već je sa rezultatom 188 centimetara osvojila četvrto mjesto u poljskom gradu Šleska. Najslabijim rezultatom ove sezone crnogorska atletičarka propustila je, čini se, istorijsku šansu da slavi na prestižnom turniru, jer su visinu od 192 centimetra preskočile samo Safina Sadulajeva iz Uzbekistana i Ukrajinka Jaroslava Mahučik i to tek iz trećeg pokušaja, iako ove sezone ima rezultat čak 203!

Sam početka ženskog visa donio je neočekivane rezultate – Ukrajinka Julija Levčenko, čiji rekord iznosi 202, zastala je na 184 cm, baš kao i Amerikanka Rejčel Mek Koj. Loš niz rezultata nastavila je i Nadežda Dubovickaja, koja je sve tri visine (180, 184, 188) savladala tek iz trećeg pokušaja, dok 192 nije uspjela da prekoči, čime je osvojila sedmo mjesto.

Serija velikih takmičenja za Mariju Vuković očigledno je uticao na našu takmičarku, koja nakon skokova na 184 i 188, nije mogla da preskoči lestvicu na 192. Tako je Vuković,nakon debitantskog nastupu na Dijamantskoj ligi u Parizu, gdje je bila peta sa trećim rezultatom mitinga (195), sada osvojila četvrto mjesto, takođe sa trećim rezultatom.

Vuković ima sjajnu sezonu – osvojila je zlato na Mediteranskim igrama sa rezultatom 192. Prije toga, crnogorska rekorderka imala je zapažene nastupe – osvojila je miting u Atini „Filothei Women Gala“ sa preskočenih 195, a miting u Kalitei završila je sa rezultatom 188, a prethodno je u Kefaloniji preskočila 193, a u Kalamatiju 195 centimetara. Posljednji nastup imala je 16. jula u Oregonu kada je na Svjetskom prvenstvu sa rezultatom 190 cm osvojila 14. mjesto i propustila priliku da dođe do finala.

Marija nema mnogo vremena za odmor i pripreme, jer uskoro putuje za Minhen, gdje se od 15. do 21. avgusta održava seniorsko prvenstvo Evrope. Vuković će na četvrtom prvenstvu Evrope u karijeri nastupiti 19. avgusta u kvalifikacijama i pokušati prvi put da stigne do finala.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar