Vuk Rašović očekuje pobjedu Crne Gore

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.1k pregleda Dodaj komentar

vuk rasovicRašović ,,mlađi“, od prije nešto više od mjesec i prvi trener Partizana, pomno prati igre i rezultate Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

 

Od duela protiv Ukrajine 7. juna očekuje povoljan rezultat ,,hrabrih sokola“.

 

– Navijački, od srca, želim da Crna Gora već u petak napravi veliki korak prema Brazilu – kaže Vuk Rašović.

 

Slično ocu Branku, i Vuk selektora Branka Brnovića vidi kao čovjeka sa velikim udjelom u onome što je Crna Gora uradila u grupi H – lider, ispred Engleske, Poljske i Ukrajine, sa dobrim šansama da zaigra bar u baražu za odlazak na Mundijal naredne godine.

 

– Crna Gora je za sve prijatno iznenađenje. Velike zasluge za dobre rezultate idu selektoru Brnoviću, jer je, čini mi se, našao pravu formulu. Odlično je ukomponovao ekipu, koja već duže vrijeme pokazuje velik kvalitet – smatra Rašović.

 

Tako ukomponovana ekipa ,,pogoduje“ Mirku Vučiniću i Stevanu Jovetiću…

 

– Vučinić i Jovetić su, kako se to obično kaže, ,,udarne igle“. Ali, cio tim je veoma jak, jer jedan bez drugog ne mogu i maksimalno se pomažu. Sa tako jakim kolektivom, onda je i Vučiniću i Jovetiću lakše u napadu – objašnjava trener Partizana.

 

Što se tiče ostatka ,,regiona“, neki su iznenadili pozitivno, neki negativno, a neki odrađuju ono što se od njih očekuje.

 

– Hrvatska je očekivano u vrhu grupe. Oni odavno imaju kontinuitet, godinama su u vrhu i to što se bore za prvo mjesto u grupi je sasvim normalna stvar. Bosna i Hrcegovina je, kao i Crna Gora, prijatno iznenadila. Ima povoljan raspored u grupi, ali ipak bih sačekao kraj, jer ima još dosta da se igra – rekao je Rašović.

 

O Srbiji je potrebna malo dublja analiza, nakon svega što se desilo.

 

– Reprezentacija Srbije se nalazi u periodu tranzicije, traženja ekipe. Vjerovatno se očekivao bolji rezultat, možda je i trebao da bude bolji, ali tako se desilo. Selektor i čelnici Fudbalskog saveza odlučili su se na stvaranje ekipe koja će biti konkurentna u narednih dva ili tri takmičarska ciklusa. Na ovaj način, kroz afirmisanje mlađih igrača, stvara se ,,kostur“ reprezentacije. Takav put naravno da može da bude ispravan, a tek u bliskoj budućnosti će se vidjeti njegovi rezultati – zaključio je Rašović.

 

Izvor: Pobjeda

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar